Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-06 15:44:00

Elképesztő: Tvrtko Facebook-oldalát már 400000-en lájkolják

Mérföldkőhöz érkezett Vujity Tvrtko közösségi oldala. Az ATV sztárjának Facebook-oldala elérte a 400 ezer lájkolót (a követők száma már 410 ezer).

Elképesztő: Tvrtko Facebook-oldalát már 400000-en lájkolják

Ezzel kapcsolatban Tvrtko elmondta az atv.hu munkatársának, hogy oldalának követői 72 százalékban magyarországiak, 28 százaléknyian viszont külhoniak. Romániából húszezren, Szlovákiából 18 ezren követik az oldalát, de egy-egy közép-afrikai és leshotói követője is van.

Tvrtko nem titkolta megilletődöttségét, amit oldalának népszerűsége fölött érez, és amit sokszor használt karitatív célokra. Az ATV műsorvezetője nagyobb írásait és társadalmi akcióit a Facebookon hirdeti meg.

Emlékezetes momentum volt a Facebook-oldal történetében, amikor Szita Bence-gyilkosság két, ma már nem élő elítéltje az ő posztja alatt csetelt egymással, de az is, amikor a csernobili kamionsofőrök tragédiájának áldozatait kereső posztra rengeteg reakció érkezett – emlékszik vissza Tvrtko. Amikor a riporter Észak-Koreában volt, szintén bejelentkezett az a néhány ember, aki hozzá hasonlóan járt a távol-keleti kommunista országban. Tvrtko észak-koreai filmjét a Facebook-megosztásnak köszönhetően 1 millióan látták a YouTube-on.

Szintén emlékezetes, hogy a 2013 tavaszi hókatasztrófa idején Tvrtko Facebook-oldalán osztották meg sokan a vészhelyzettel kapcsolatos információkat.

Oldalán Tvrtko pénzért semmilyen reklámtevékenységet nem folytat és saját oldalát sem reklámozza, csak az ott meghirdetett eseményeket.

Az oldal történetének legsikeresebb akciója a lokálpatrióta érzelmekre építő megyék versenye volt. Ebben tavaly Vas megye nyert, akkor a Markusovszky-kórházat ajándékozta meg.

Szintén a Facebook-oldal volt Tvrtko telefonon felvett és megvágott filmjeinek premierje. Ezek közül kettő is szerepelt az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában.

Tvrtko Facebook-élőit olykor több százezren nézték, de ebből is kiemelkedett a Bálint gazdával készült interjú, aki itt mesélt részletesen arról, hogy mit élt át Mauthausenben.

Ajánlom

További belföldi híreink