Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-05 21:42:00

Furcsa szabály miatt marad le az Eb-döntőről a magyar úszó

A glasgow-i rövidpályás Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján a férfi 100 méteres hátúszás elődöntőjében Bohus Richárd a nyolcadik legjobb időt úszta, 50,65 másodperccel új országos csúcsot ért el, amivel ott kellene lennie a döntőben, de egy ritkán alkalmazott szabály miatt erre nem lesz lehetősége.

Furcsa szabály miatt marad le az Eb-döntőről a magyar úszó

A szabály szerint a két elődöntő első két helyezettje automatikusan finalista, így ő kiszorult, hiába volt jobb az első futam másodikjánál is.

„Ilyen szinte sosincs, erre nem igazán tudok precedenst említeni. Azért nem vagyok elkeseredve, mert jobbat is úsztam, mint azt előre gondoltam volna. Ahhoz képest, hogy egy hete pihenek, ez nagyon jó"

- nyilatkozta Bohus, aki gyakorlatilag még most is a felkészülés időszakában jár, ugyanis két hét múlva egy Győrben sorra kerülő versenyen szeretné teljesíteni 100 méter háton az olimpiai A-szintet.

Késely Ajna ezüstérmet nyert 800 méter gyorson: a 18 éves magyar úszó 8:11,77 perces egyéni csúccsal ért célba. Késely a szerdai előfutamból eddigi legjobb rövidpályás eredményét (8:21,25) alaposan megjavítva, 8:13,66-tal a második helyen jutott tovább. A csütörtöki döntőben a rajt után erősen kezdett, 200 méternél közel két másodperccel volt gyorsabb, mint délelőtt.

Késely pályafutása negyedik érmét szerezte felnőtt világversenyen, egy éve ugyancsak Glasgow-ban a nagymedencés Eb-n két második és egy harmadik hellyel zárt.

„Azért a szívem csücske a Duna Aréna. Ez a rövidpálya egy kis játék a számunkra, van még mit fejlődnöm a fordulókban, de harmincegy van belőlük, és mindegyikből jól kidelfinezni szinte lehetetlen. Az országos csúcsot szerettem volna megdönteni, de nem vagyok csalódott egy egyéni csúccsal és ezüstéremmel a kezemben. A döntőben nagyon izgultam, sokkal több önbizalomra lenne szükségem. Kicsit még picinek érzem magam a felnőttek között, de még jó sok évem van, nem ez volt az utolsó versenyem"

– nyilatkozta Késely Ajna.

Bordás Beatrix 50 méter pillangón elődöntőzött, de csak a 16. lett. Hosszú Katinka 100 méter vegyesen a legjobb időt úszta az elődöntőben, de azt monda, a súlyzós edzések miatt még mindig lassúnak érzi magát.

A férfi 400 méter vegyes döntőjében két magyar is úszott, Holló Balázs a negyedik, Gyurta Gergely a hetedik lett.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink