Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-04 18:42:00

Letartóztatták a fideszes politikust, aki Boldog István képviselő közeli munkatársa - Itt vannak a részletek

Kommandósok vitték el azt a fideszes politikust, aki a gyanú szerint vállalkozóktól próbált jogellenesen pénzt szerezni. A nő a Szolnok megyei közgyűlés tagja, és közeli munkatársa a fideszes országgyűlési képviselő Boldog Istvánnak. A fővárosi törvényszék egy hónapra elrendelte a gyanúsított F. Petra letartóztatását.

 

Híradónk információ szerint november végén itt, Mádon tartózkodott F. Petra, a szolnoki megyei közgyűlés fideszes tagja, amikor elrendelték a letartóztatását hivatali vesztegetés elfogadása miatt. A nő más bűncselekmények miatt is gyanúsított lett. A gyanú szerint F. Petra közbeszerzéseken nyertes vállalkozóktól próbált pénzt szerezni. A nő egyébként közeli munkatársa a fideszes országgyűlési képviselőnek, Boldog Istvánnak. Az asszisztense és a kampányfőnöke is volt már. A gyanúsított ügyvédjét telefonon értük el.

„A gyanúsítás ellen panaszt jelentettem be, mivel az véleményem szerint több okból megalapozatlan. A letartóztatást is indokolatlannak tartom, de nem csak én, hanem a bíróság sem értett mindenben egyet az ügyészséggel, ez az oka annak, hogy a bíróság döntése ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezett”

– nyilatkozta Fülöp Tamás.

A döntés tehát még nem végleges, másodfokon fogja elbírálni a törvényszék. Ezeken túl azonban az ügyvéd úgy véli, hogy a részéről a történtek pontos feltárása zajlik, korai lenne bármilyen, ennél konkrétabb vélemény.

„Egy újabb fideszes korrupciós ügy, amelyben egy újabb fideszes országgyűlési képviselő érintett vagy lehet érintett, ezért abban bízunk, hogy az ügyészség ezt nem fogja elsikálni, számos helyen lehetne még nyomozni a hivataloknak, az ügyészségnek, a vádhatóságnak” – véli Gréczy Zsolt, DK-s országgyűlési képviselő.

Megkeresésünkre a Fidesz-frakció sajtóosztálya írásban válaszolt. Azt írták, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartani, ezért helyes, hogy a hatóságok teszik a dolgukat. Az ügyben országgyűlési képviselő nem érintett, ezért mindez a frakciót nem érinti.

A fővárosi törvényszék az ATV híradójának azt válaszolta, hogy a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyeztetése miatt egy hónapra elrendelte a gyanúsított: F. Petra letartóztatását. Illetve azt is mondták, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy több településfejlesztési operatív programmal kapcsolatos pályázatot is irányított, illetve jogellenesen befolyásolt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink