Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-04 14:20:00

Jövőre öt hónapban is örülhetnek a nyugdíjasok, mutatjuk, miért

Ha a nyugdíjfolyósítás rendje nem változik, akkor öt olyan hónap is lesz az évben, amikor kicsit előbb érkezik meg az összeg.

Jövőre öt hónapban is örülhetnek a nyugdíjasok, mutatjuk, miért

Az Mfor.hu azt írja, abban az esetben, ha hétvégére esik ez a dátum, akkor már pénteken elutalja a pénzeket a Magyar Államkincstár. Egy esetben fordult elő, hogy ebben fennakadás volt, idén januárban, amikor a központi utalás rossz beállítása okozott zavart, ami miatt nem mindenkihez érkezett meg időben a nyugdíj.

Jövőre viszont öt olyan hétvége is lesz, amikor 12.-e hétvégére esik.

Mindjárt az új év első hónapjában, januárban előáll ez a helyzet, majd áprilisban, júliusban és szeptemberben is már pénteken megérkezik a pénz, ha nem változik az utalás rendje. Végül decemberben is így pörögnek ki a napok a naptár szerint, de abban a hónapban rendszerint már az első napokban sor kerül az utalásokra, hogy a nyugdjíjasok minél hamarabb pénzhez jussanak karácsony előtt.

Összességében tehát öt olyan hónap lesz jövőre, amikor más lesz az utalási rend, mint ami megszokott. Igaz, a hivatalos naptárat még nem közölte az államkincstár, de a naptári rend alapján ez az ütemezés adódik. Változhat viszont a helyzet az azonnali utalás bevezetésével. A tervek szerint márciustól élesedő rendszerben az utalások az indítástól számított 5 másodpercen belül megérkeznek a célszámlára, de ami a témánk szempontjából fontosabb, hogy hétvégén is végrehajthatók lesznek a tranzakciók, vagyis nem lesz akadálya a nyugdíjak elutalásának.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink