Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-04 20:30:00

Rektorhelyettesi bejelentés a Gothár-ügyről

Upor László, az SZFE rektorhelyettese az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt. Az egyetem etikai bizottsága meghallgatta Gothár Pétert, de nem zárta le az ügyével kapcsolatos vizsgálatot.

 

Az egyetem etikai bizottsága meghallgatta Gothár Pétert, de nem zárta le az ügyével kapcsolatos vizsgálatot. Erről Upor László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A rektorhelyettes hozzátette: a bizottság a következő ülésén meghallgatja a hallgatókkal kapcsolatot tartó pszichológust is.

Upor László szerint az egyetemhez semmilyen bejelentés nem érkezett Gothár Péterről, ennek ellenére indítottak vizsgálatot. A cél az, hogy heteken, akár egy héten belül lezáruljon a vizsgálat Gothár-ügyben. A cél, hogy a hallhatók nyugalomban és biztonságban élhessenek – tette hozzá a rektorhelyettes.

Upor László hangsúlyozta: mindenféle, hatalommal vagy pozícióval való visszaélést határozottan elítél, ugyanakkor az oktatókra és hallgatókra nézve is megalázónak tartja azokat az állításokat, amelyek a színházi szakmát vagy éppen az SZFE-t a zaklatás, az erőszak vagy éppen a hatalmi pozícióval történő visszaélés melegágyaként festik le.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink