Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-04 06:48:00

Felemás képet mutat az időjárás, mutatjuk, mire készüljön

Nappal akár mínusz öt fok is lehet, van, ahol egész nap borongós lesz az idő, máshol viszont lehet számítani egy kis napsütésre.

Felemás képet mutat az időjárás, mutatjuk, mire készüljön

A köd és rétegfelhőzet egy része napközben is tartósan megmarad (inkább a főváros tágabb térségében és az északkeleti országrészben), másutt a feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére.

A legtöbb napsütésre a Nyugat-Dunántúlon számíthatunk. A borult tájakon hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, mindössze Sopron környékén lehetnek élénk széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet +4 és -5 fok között várható, fagypont alatti értékek a tartósan borult területeken valószínűbbek. Késő estére többnyire +1 és -7 fok közé hűl le a levegő.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink