Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-03 14:58:00

Már két elfogatóparancs van érvényben a vizes vb-t szervező cég gazdasági igazgatója ellen

Kedden újabb elfogatóparancsot adtak ki Balogh Sándor ellen, aki a budapesti világbajnokságot is rendező Bp2017 Kft. gazdasági igazgatójaként is ismert. Baloghot már nem csak költségvetési csalás gyanúja, hanem "befolyás vásárlása" miatt is keresik.

Már két elfogatóparancs van érvényben a vizes vb-t szervező cég gazdasági igazgatója ellen

Hétfőn a Szabad Pécs számolt be arról, hogy a rendőrség elfogatóparancsot adott ki Balogh ellen, most a G7 azt írja, a vállalkozót más ügy miatt is keresik. Az első körözést a NAV Észak-Magyarországi Bűnügyi Igazgatósága rendelte el, és a szerencsi rendőrkapitányság folytatja le, ami a portál szerint akár arra is utalhat, hogy egy ottani ügye miatt gyanúsítják valamivel Baloghot. Az elmúlt szűk három évtizedben ugyanis a százas nagyságrendű vállalkozásban érdekelt üzletember cégeinek elég jelentős része volt Szerencsre vagy más környélbeli településekre bejegyezve.

A kedden kiadott körözésnél ugyanakkor nem csak a bűncselekmény más, hanem az elrendelő hatóság is. Ezúttal ugyanis a Fővárosi Nyomozó Ügyészség kezdeményezte a folyamatot.

Ahogy a G7 írja, Balogh már hosszú évek óta főleg a fővárosban ténykedik. Ide kötötték a különböző állami vagy államközeli megbízásai is, amelyeket szintén nem kerülték el a botrányok. A vizes vb-t, amelynek szervezőcégében gazdasági igazgatóként lényegében a legfontosabb döntéshozó volt, végigkísérték a furcsa közbeszerzések, ráadásul még az esemény után is voltak botrányai a cégnek.

A félresikerült szállásfoglalás miatt a szállodákkal volt csörtéje a vállalatnak, a 24.hu-nak pedig végrehajtóval kellett kimennie a Bp2017 székhelyére, hogy kiderüljön, Hosszú Katinka klubja bérleti szerződés nélkül használta a Duna Arénát.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink