Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-03 17:25:00

Magyarország inkább adóparadicsom, mintsem felívelő gazdaság

Legalábbis erről beszélt az újonnan munkába álló szocialista képviselő az ATV Start című műsorban. Szakács Lászlónak nem új a feladat, és bár az innovációs miniszter szerint hazánk high-tech pályára állt, a politikus emlékeztet, hogy Európában mégis összeszerelőüzemként tekintenek ránk.

 

 

Két új ellenzéki képviselő foglalhatta el helyét a héten az Országgyűlésben, egyikük az a Szakács László, aki korábban 2006-2010 és 2014-2018 között is volt már az MSZP-frakció tagja. A politikus ezúttal a családi okokból távozó Tóbiás József helyét foglalhatja el a szocialisták között. Ezzel kapcsolatban az ATV Start című műsorban azt mondta, hogy

mindenki küzd a haveri államkapitalizmus ellen, ahol nem az lesz sikeres, aki sokat tanult, sok kockázatot vállalt, hanem akire a „kedves vezető ujjal rámutat”. Magyarország nem ettől erős – tette hozzá.

Palkovics László innovációs miniszter a minap azt nyilatkozta, hogy a magyar gazdaság alapvetően high-tech pályára állt, megemlítve, hogy az ipar által előállított hozzáadott értékben a high-tech szektor részaránya megközelíti a 70 százalékot, ami Németország szintjével azonos. A szocialista politikus szerint ehhez képest Európa egy összeszerelőüzemként tekint Magyarországra, és ebben nem a legmagasabb a hozzáadott érték. Hozzátette azt is, hogyha ekkora a hozzáadott értéke a K+F-nek, akkor a magyarok is úgy érzik, hogy német életszínvonalon élnek.

Szakács László szerint egyes Baranya megyei városokban az emberek egy része a vízdíjat és a fűtésszámlát sem tudja kifizetni, emellett a nyugati gazdaságokban hűtik a gazdaságot, miközben Magyarországon a legalacsonyabbak a kamatok és a társasági adó. Ebből kiindulva – folytatta a politikus – Magyarország inkább adóparadicsom, mintsem felívelő gazdaság. Az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban elmondta, hogy bár ő sportszerető ember, az esemény legkevésbé a sportról szól, ideértve a telek megszerzését és az építendő stadiont is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink