Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-03 16:54:00

Kreatív megoldást talált a soroksári Fidesz a patthelyzet megoldására

A választások után 6-6 lett a fideszes és ellenzéki oldal képviselőinek száma, ami oda vezetett, hogy az alakulóülésen nem szavazták meg a fideszes polgármester fizetését.

Kreatív megoldást talált a soroksári Fidesz a patthelyzet megoldására

A 24.hu azt írja, Bese Ferenc polgármester mögött három fideszes képviselő és két civil állt, az ellenzéki oldalon pedig öten maradtak, valamint a sváb nemzetiségi képviselő, Fuchs Gyula. A polgármester fizetéséről az alakulóülésen döntöttek a képviselők, akkor azonban leszavazták azt.

Mivel a kerület régi működési szabályzata szerint havonta egy ülést tartanak, mostanáig kellett várni, hogy erről döntsenek. Meg is szavazták, hogy Bese Ferenc mostantól kapjon fizetést, ami megmutatja, hogy megoldották a patthelyzetet is.

Ez pedig a portál szerint úgy történt, hogy

Bese alpolgármesternek jelölte Fuchs Gyulát, aki eddig az ellenoldalon állt. A testület pedig hét igennel, egy nemmel és négy érvénytelen vokssal megszavazta, hogy Fuchs alpolgármester legyen.

A hírek szerint az ellenzék a Besénél a polgármester-választáson csak 214 szavazattal kevesebbet szerző jobbikos Bereczki Miklóst szerette volna alpolgármesternek, így viszont a Fidesznek hét szavazata van a testületben, az ellenzéknek öt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink