Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-03 11:23:00

Jakab: a kormány kivérezteti az oktatást

A kormány kivérezteti az oktatást és tűrésre nevelné a fiatalokat – egyebek mellett ezt mondta a Jobbik frakcióvezetője az ATV Start című műsorban. Szolidaritása jeléül volt jelen a szombati pedagógus megmozduláson – tette hozzá. A sertéshús áremelkedéséhez kapcsolódva elmondta, hogy a helyi kistermelőket kellene segíteni, illetve az alapvető élelmiszerek áfáját csökkenteni.

 

Több ezren tüntettek Budapesten a közoktatás javításáért szombaton. Béremelést és a diákok, valamint a pedagógusok terheinek csökkentését követelték. A szakszervezetek egy-egy petíciót is átadtak az EMMI, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárának.

Ezzel kapcsolatban a Jobbik frakcióvezetője azt mondta az ATV Start című műsorban, hogy korábban is hangoztatta a szolidaritás jelentőségét, egy ilyen eseményen pedig szolidaritást vállal a tüntetőkkel, nemcsak politikusként, hanem családapaként is.

Hozzátette: felemelő érzés volt ott lenni, hiszen a pedagógusok a gyerekekért és Magyarország jövőjéért tüntettek. Szerinte Kásler Miklósnak szégyellnie kellene magát azért, hogy egy kezdő tanár nettó 140 ezer forintot vihet haza, mint az, aki megkereste a szombati eseményen is.

Jakab szerint a kormány „kivérezteti” az oktatást, és ezáltal a Fidesz szerinte egy olyan jövő szán az országnak, ahol nem a tudás és a kreativitás a fontos, hanem a tűrés. Tűrni a 12 órás műszakot, a megalázó béreket és a rossz munkakörülményeket. Egy esetleges polgári engedetlenségről is úgy gondolkodik, hogy abban mindenkinek részt kellene venni, ha odáig is elmennek a tanárok.

Közben a győri események is folytatódnak, méghozzá a tárgyalásokkal, hogy kit állítson ki az ellenzék a januári időközi választásra. Jakab szerint az egy az egy elleni küzdelem a fontos és az, hogy konstruktív megbeszélés történjen. Ennek vége az kellene, hogy legyen: előálljon az a recept, ami az önkormányzati választásokon már előállt.

Jakab Péter azokról a jobbikosokról is beszélt, akik még a választás előtt ugrottak ki az ellenzéki együttműködésből. Mint mondta, etikai eljárás indult ellenük, és a kizárás lenne szerinte a korrekt eljárás, mert árulók nem maradhatnak a közösségben.

A politikus cáfolta, hogy a Jobbik bármit is tudott volna a Borkai Zsolt ex-polgármestert ábrázoló kompromittáló felvételekről.

A Jobbik frakcióvezetője nemrég írásbeli kérdéssel fordult az agrárminiszterhez arról érdeklődve, hogy miért drágul ennyire a sertéshús. Nagy István szerinte sertéspestist és nemzetközi trendet említett ennek hátterében, a magyar nyugdíj-és bérszínvonalról azonban tehet a kormány szerinte, amely mellett az áremelkedés a családok egy részét a földhöz vágja. A Jobbik egyébként azt szorgalmazza, hogy minden alapvető élelmiszer áfáját 5%-ra le kellene vinni. A sertéshúsnál ez megtörtént, csak a fogyasztó nem érzékel belőle semmit – tette hozzá.

atv.hu

További belföldi híreink