Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-03 17:37:00

#Elfogadom: új kampánnyal hívják fel a halmozottan sérült gyermekekre a figyelmet

Ma van a fogyatékkal élők világnapja. A Veni Vidi Vici Alapítvány #Elfogadom néven új kampányt indított a halmozottan sérült gyermekekért. Ennek része egy Nánási Pál által készített fotósorozat, amelyre online lehet licitálni, így segítve az alapítvány munkáját.

#Elfogadom: új kampánnyal hívják fel a halmozottan sérült gyermekekre a figyelmet

A #Elfogadom-kampány a Veni Vidi Vici Alapítvány szervezésében jött létre, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a sérült gyermekek is boldog, teljes életet élhessenek. Ehhez pedig szükség van speciális oktatásra, amelyet az alapítvány biztosít, ahogy a társadalmi elfogadásra is. Az alapítvány megálmodói is saját bőrükön tapasztalták meg, hogy többek között az oktatás területén egy halmozottan sérült gyermeknek milyen lehetőségei vannak Magyarországon. Az a céljuk, hogy lehetőséget adjanak a fogyatékkal élő gyermekeknek az oktatásra, majd a későbbiek során a sérült felnőtteknek a munkavégzésre, és az önálló élet lehetőségére.

Hegedűs-Gyenge Hajnalka, a Veni Vidi Vici Alapítvány alapítója a Spirit FM reggeli Spirit Show-jában elmondta, hogy ma már eljutott oda a társadalom, hogy megismeri a Down-szindrómás, vagy az autista gyermeket-felnőttet. De a halmozottan sérült gyermekről kevesebb szó esik.

„Ha az én fiammal találkozol, látod, hogy kancsal a szeme, ketté áll a füle, és pici a feje, és furán tartja a kezét. Tudod, hogy ő valami más, de fogalmad sincs róla, hogy mi, merthogy a halmozott sérülés halmozottan is látszik rajta. Az alapítványnál nagyon fontos, hogy beszélünk róluk, az ő állapotukról, merthogy ez nem betegség, hanem a központi idegrendszer sérüléséről van szó”

– érzékeltette a helyzetet Hajnalka. Éppen ezért szeretnék a #Elfogadom kampánnyal felhívni a figyelmet erre a témára is.

A kampány részeként fotósorozatok készültek az alapítvány diákjaival egy-egy híres ember társaságában. „A gyerekek álmait szerettük volna megvalósítani” – mesélte Hajnalka. Az volt az elképzelésük, hogy az a diákjuk, aki színésznő szeretne lenni, őt bevinni egy színházi közegbe, vagy az a kisfiú, aki megőrül az autókért, beülhessen egy autóversenyző mellé.

A kezdeményezés mellé pedig olyan nevek álltak, mint Michelisz Norbert, Gera Zoltán, Pokorni Lia, Ördög Nóra, Kiss Ramóna, Csuja Imre, Pápai Joci és Kozma Dominik. A fotókat Nánási Pál készítette, és ő álmodta meg a végleges változatokat is, mert nem egy egyszerű fényképről van szó, mert egy különleges technikával készültek. Mind a nyolc ismert személyről öt-öt fotó található fenn egy online műkereskedelmi oldalon, illetve a Veni Vidi Vici Alapítvány honlapján, és folyamatosan lehet licitálni az alkotásokra. „A kampánnyal az elfogadás népszerűsítése a célunk, illetve, hogy a befolyt összegből a diákok tandíjtámogatásban részesüljenek” – mondta Hajnalka az adásban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink