Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-12-03 06:10:00

A templomtoronyból a mélybe zuhant és szörnyethalt egy pap Békés megyében

A toronyórát próbálta beállítani, amikor kizuhant egy pap a templomtoronyból Magyar-bánhegyesen. A szerencsétlenül járt férfi több métert zuhant. Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

 A templomtoronyból esett ki Ákos atya. A hibás templomórát akarta megjavítani, amikor kizuhant az ablakon.

„A templomórát akarta beállítani, eltört alatta egy deszka vagy valami és kizuhant a toronyból” – mondta az egyik lakos.

Az atya több métert zuhant. A mozdulatlan férfire iskolás gyerekek találtak rá a járdán. A diákok azonnal szóltak a közelben dolgozó felnőtteknek, akik mentőt hívtak. A kiérkező egységek azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A faluban mindenkit megrázott a tragédia, hiszen nagyon szerették a papot, jó embernek tartották.

„Nagyon jó embernek és kapcsolattartó embernek ismertem, nagyon szerette az embereket és közvetlen volt mindenkivel, tiszteltetet tudott mindenkivel és mindenkivel tudott beszélni„ – árulta el az egyik falubeli.

Az orosházi esperes híradónknak azt mondta: nem tudnak órásmestert alkalmazni, mivel nincs rá pénzük: Ha be kell állítani a templomórát, akkor kénytelenek ők maguk felmászni a toronyba.

„Ilyen munkára, mondjam azt, nem tartunk külön embert, mert erre nincs anyagi lehetőségünk, tehát azt szokták mondani magad uram, ha szolgád nincs. Tehát sok mindent mi magunk házilag oldunk meg munkát, feladatot, amit tudunk„

– nyilatkozta Iványi László.

Mivel idegenkezűség nem merült fel, ezért az ügyet a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink