Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-30 13:30:00

Tarlós szerint Kósa megöregedett, de Kósa még a fiatalok közé sorolja Tarlóst

A volt főpolgármester és a Fidesz egyik alelnöke is felszólalt a Fidelitas kongresszusán.

Mint ismert, ma tarja tisztújító kongresszusát a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas. Tarlós István is meghívást kapott, és beszédet is mondott. Szerinte vannak, akiknek múltjuk van, és vannak, akiknek jövőjük, majd viccesen megjegyezte, hogy Kósa Lajos megöregedett. Megköszönte a Fidelitasnak a kampányához nyújtott segítségét, egyben elismerte, hogy nem ez volt pályafutása legsikeresebb kampánya. Két kihívásról beszélt, az egyik a migráció, amely valójában népességcsere, a másik pedig a nemzetállamok fennmaradásának kérdése. A volt főpolgármester szerint a jövő miniszterei itt vannak a Fidelitasban.

Nemsokkal Tarlós István beszéde után lépett a mikrofonhoz Kósa Lajos, aki viszont a fiatalok közé sorolta Tarlóst, és sajnálta, hogy a volt főpolgármesternek el kellett mennie a kongresszusról.

Kósa Lajos szerint megváltozott a politikai erőtér, létrejött a 2012-ben Karácsony Gergely által elképzelt "technikai koalíció" a nyilasok és antifasiszták, globalisták és antiglobalisták között. Furcsának nevezi, hogy zsidók képesek voltak nácikra szavazni. Szerinte 2022-ben akkor is győzni kell, ha 1 az 1 elleni felállás lesz. Szerinte nagy győzelmet lehet aratni, de sokkal nagyobb erőfeszítéssel, mint 2019 előtt.

Kósa szerint az ellenzéket a Fidesz gyűlölete tartja össze. Kósa Lajos szerint "ha ezt elrontjuk, 30 évvel nézegethetitek Tordai Bencét, Karácsony Gergelyt és Cseh Katinkát". Harcos kampányidőszak lesz, de "nem kell betojni" - tette hozzá a Fidesz alelnöke.

A Kongresszusról bővebben itt olvashat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink