Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-30 09:30:00

Népszava: 300 millió forintos pluszkiadást jelentett Erdogan budapesti látogatása

Összesen 300 millió forintos pluszkiadást okozott az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK) és a Terrorelhárítási Központnak (TEK), hogy egy-egy napra Budapestre látogatott az ősszel Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök – tudta meg közérdekű adatigényléssel a Népszava.

Népszava: 300 millió forintos pluszkiadást jelentett Erdogan budapesti látogatása

Az orosz elnök október 30-i látogatására 106 millió forintot költött az ORFK. Ez az összeg a személyi juttatásokból, és az azokat terhelő járulékokból, dologi kiadásokból áll össze. Ami az utóbbiakat illeti: az orosz delegáció miatt elszállítottak például 216 járművet a diplomáciai konvoj útvonalán, ami bő 4 millió forintba került. Recep Tayyip Erdogan török elnök november 7-i fogadása 176,5 millió forinttal csökkentette az ORFK büdzséjét. A török delegáció fogadásának alkalmával 271 kocsit kellett máshová szállítani, ennek költsége majdnem 4,8 millió forint volt. Itt érdemes megemlíteni: azt már korábban megírtuk, hogy közel 300 autót szállított el a rendőrség. Mivel akkor az ORFK nem közölte ennek költségeit, ezért a piaci árakat vette alapul a portál, és 10 milliósra tették az autók elszállításának költségeit.

Az ORFK tájékoztatása szerint a készenlétiek kiadásai a Putyin-vizit idején 50,4 millióra, míg a török elnök látogatásakor 24,9 millió forintra rúgtak. A TEK azt a tájékoztatást adta, hogy Vlagyimir Putyin érkezése miatt 1780, míg Recep Tayyip Erdogan látogatása okán 2149 óra túlszolgálatot teljesített. Ez a két feladat pedig 18,7 millió forint többletkiadással járt.

Vagyis az ORFK és a TEK együtt 301,3 millió forintot költött a két elnök látogatása idején a diplomáciai testület biztosítására.

Bővebben itt olvashat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink