Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-29 16:42:00

Gothár-ügy: válaszolt a Színművészeti Egyetem Halász Jánosnak

Halász János szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is titkolózhattak Gothár Péter ügyében. Az egyetem azt írja: helytelen lenne, ha titkolózást feltételezne a szóvivő.

Halász János egy sajtótájékoztatón súlyos vádakkal illette az Egyetemet. Úgy véli, hogy az SZFE Gothár Péter ügyében védeni próbálja az elkövetőt és titkolózik – írja Facebook-oldalán a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

Azt írják: „azon túl, hogy eljárásunkat minden tekintetben szabályosan folytatjuk le, a szóvivő úr figyelmét minden bizonnyal az is elkerülte, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem a fenntartó minisztériumtól (ITM) és a Magyar Művészeti Akadémiától is megfigyelőt kért az etikai bizottságba, éppenséggel az átláthatóság biztosítása érdekében, mivel az Egyetemnek sem ezzel az üggyel, sem más ügyekkel kapcsolatban nincs titkolnivalója.”

„Nagyon helytelen lenne, ha a szóvivő úr feltételezné, hogy akár a fenntartó minisztérium, akár a MMA bármilyen „titkolózás”-nak részese lehet. Ahogyan az is helytelen volna, ha bármilyen felelősség megállapítása előtt – pusztán azért, mert az Egyetem jogszabálykövető módon jár el – szankciókat követelne bárkivel szemben” – áll a posztban.

Halász: „védeni akarták”

Elérkezett az ideje, hogy személyi következményei legyenek Gothár Péter rendező szexuális zaklatási ügyének - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján. Felidézte: több mint egy hete robbant ki a budapesti Katona József Színházat érintő szexuális zaklatási botrány.

Hozzátette: már nem csak az tudott, hogy Gothár Péter rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója a szexuális zaklató, hanem - miután maguk az érintettek vallották be - az is egyértelműen kiderült, hogy a színházban történteket egy éven át szándékosan eltitkolták.

"Nagyon úgy tűnik, hogy védeni akarták a szexuális zaklatót. Attól tartunk, hogy nemcsak a színházban, hanem a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is titkolózhatnak" - fogalmazott Halász János, aki szerint az ügyben nem Gothár Péter az egyetlen felelős, a "vezetőknek is felelniük kell".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink