Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-27 15:35:00

Soproni: Egy 2002-es ügy miatt akár milliárdos kár érheti a kerületet

Anyagilag rendben van a VI. kerület, csak városfejlesztésnek nincs nyoma az előző évekből Terézváros nemrég megválasztott polgármestere szerint. Soproni Tamás az ATV Start című műsorban azt is elmondta, hogy egy 2002-ből származható ügyön ugyanakkor még milliárdokat is veszíthet a kerület. És bár Bodnár Zoltánról különféle hírekről jelentek meg, ő kitart mellette.

 

 

Bár a ferencvárosihoz hasonló titkos ajtók nincsenek, de van egy-két ügy, ami régebb óta húzódik – mondta el a VI. kerület polgármestere az ATV Start című műsorban. A legrégebbi még 2002-ből ered, egy mélygarázs ügy, amely akár milliárdos költséggel is járhat az önkormányzatnak.

Ebben az esetben 50-60 parkolóról lehet szó potenciálisan. Emellett a vagyonkezelőt is szeretnék átvilágítani, mert már korábban is cikkeztek gyanús, talán már túlárazott projektekről.


Nem olyan régen az is kiderült, hogy a kerület az ellenzéki koalíció egységes támogatásával Bodnár Zoltánt bízták meg a kerület vagyonának kezelésével. Soproni Tamás szerint azért, mert sokszor hiányzik még a tapasztalat a Momentum generációjából, és szerinte nem találhattak volna tisztább kezű embert, mint ő. Hogy mennyire bonyolult a humánerőforrás kiválasztása az emberi múltak fényében, azt felelte, hogy nehéz, mert a politikában szereplőknek még nagyobb morális feltételeknek kell megfelelniük. Ezt jól írja le szerinte, hogy bár Bodnár Zoltán a korábbi híresztelések ellenére semmi törvénytelen dolgot nem tett, mégis erről beszélnek percek óta.

Terézváros vezetője szerint „anyagilag viszonylag rendben vannak”, ami őt igazán zavarta a kerületben, hogy az elmúlt években nem volt koncepciója a városfejlesztésnek. Soproni Tamás közben elmondta: folyamatban van egy tárgyalás Niedermüller Péterrel, a VII. kerület vezetőjével arról, hogyan tudnák kerületeiket közösen kezelni, és júniusban várható bejelentés. Emellett új zöldterületek is lesznek azokon a helyeken, amelyek a „legszürkébbek”, mint például a Szondi utca.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink