Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-27 16:42:00

Mácsai Pál marad az Örkény Színház igazgatója, a Budapest Bábszínháznak új vezetője lesz

Az elmúlt két évadban több fővárosi, illetve vidéki színházban is lejárt a mandátuma az igazgatónak, számos intézmény esetében már el is dőlt, hogy ki kapja meg a vezetői pozíciót.

Pályázatot kellett kiírni például a Nemzeti Színház, a Pesti Magyar Színház, az Örkény Színház, a Bábszínház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, a debreceni Csokonai és a Szegedi Nemzeti Színház, valamint a Budapesti Nyári Fesztivál programjait is szervező Szabad Tér Színház vezetésével kapcsolatban is.

2018. februárjában például hivatalosan is megerősítették, hogy Vidnyánszky Attila marad a Nemzeti Színház vezetője, igaz, nem is volt más pályázó, a Pesti Magyar Színháznál 2019 januárjában született döntés, és Zalán János megtarthatta a pozícióját, de a Szegedi Nemzeti Színháznál például váltás volt, Gyüdi Sándor helyett Barnák László került a teátrum élére.

Most újabb három színháznál hirdették ki, kié lett a győztes pályázat. A Deszkavízió információi szerint

az Örkény Színház igazgatói posztját 2020 és 2025 között továbbra is Mácsai Pál tölti majd be. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész a 2004-es alapítás óta vezeti a főváros ma egyik legnívósabb színházát, mely idén ünnepelte indulásának tizenötödik évfordulóját.

25 év után távozik a hetvenéves Budapest Bábszínház éléről Meczner János, a helyét pedig a jelenlegi igazgatóhelyettes, Ellinger Edina veszi át. Tovább folytathatja 1992-ben megkezdett munkáját a Kolibri Színház vezetőjeként Novák János. 

A Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadokat nyaranta számtalan kulturális programmal feltöltő Szabad Tér Színház vezetéséről nem született döntés, információink szerint újra kiírják a pályázatot.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink