Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-27 20:34:00

Lázár szerint Magyarország nem mindenkinek teljesít egyformán jól

A politikus szerint a beruházások lendítenek ugyan egy város életén, de mit sem érnek egy 80 ezer forintból élő nyugdíjas számára, az ő hétköznapjait nem változtatják meg.

Lázár szerint Magyarország nem mindenkinek teljesít egyformán jól

Lázár János egy hónappal azután, hogy pártja ismét elbukta a szülővárosát, végigjárta a választókerületének településeit, szerdán pedig a makói testületi ülésre ült be – erről a makohirado.hu számolt be. A makói ülésen Lázár hangsúlyozta, egy település megtartó erejének a mércéje az, hogy mennyit tudnak keresni az itt élők, és az, hogy mennyi adót fizetnek, ezek határozzák meg elsősorban az életüket.

"Minden, ami ezen kívül van, az különböző politikusok helyi vagy országos lökdösődésének tekinthető"

– hangsúlyozta a politikus. Lázár arra is kitért, hogy az elkövetkező másfél évben, a parlamenti választásokig a város nem engedheti meg magának a széthúzást, minden használható emberre szükségük van. Lázár arra is figyelmeztetett: ha a pártpolitika dominálja egy ekkora közösség életét, akkor az önkormányzati választás és a következő országgyűlési választás között a pártpolitikai viszonyok csak szétfeszítik a közösséget, ezért nagy a felelőssége a polgármesternek és a testületnek, hogy helyi szinten a parazsat tüzeli, vagy az építés irányába fordul. Lázár úgy látja, hogy az új vezetésű városokban az elődeik megtagadása folyik.

„Úgy vagyunk, mint Kőműves Kelemen, amit felépítettek reggelig, azt másnap ledöntik”

- vélekedett Lázár. A politikus szerint az iménti ok miatt lassabb a hazai haladás az európai átlagnál.

A térség országgyűlési képviselője szerint az elvándorlás tényét nem kell tagadni, nagyon nehéz versenyezni a nyugati bérekkel, ezért csak gazdasági eszközöket lehet bevetni. Többek között ezért is tartotta fontosnak a képviselő, hogy Makón is gazdasági szakemberek jussanak be a testületbe.

Lázár beszélt a nehéz körülmények között élőkről is. Azt mondta, épülhetnek a gigaberuházások, Makó esetében például bővülhet a fürdő, felhúzhatnak szállodát, ezek nem jelentenek vigaszt a mélyszegénységben élők számára.

„Egy 80 ezer forintból élő, özvegy, nyugdíjas asszonyt, aki 70 éves és már beteg is, nem vígasztal az, hogy egyébként Makón fürdő és szálloda épül. Ezt tudomásul kell venni, nehéz, mert úgy gondolja az ember, ha ilyen hatalmas beruházásokkal árasztja el a várost, akkor minden szép, de ez nem így van a valóságban. Makó jól teljesít, Magyarország jól teljesít, de nem mindenkinek egyformán jól teljesít”

– emelte ki Lázár, és azt is hozzátette, hogy a csökkenő szegénység és a növekvő bérek ellenére is vannak és lesznek is olyanok, akiknek ma is megélhetési nehézségeik vannak, az ő sorsukat is fel kell karolni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink