Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-27 14:58:00

Farkas Flórián emberei igyekeznek a Lungo Dromhoz csábítani a roma képviselőket

Bár a nemzetiségi választáson a Lungo Drom emberei kapták a legtöbb szavazatot, nem lett többségük az Országos Roma Önkormányzatban, így most megpróbálnak más roma szervezetektől képviselőket szerezni.

Farkas Flórián emberei igyekeznek a Lungo Dromhoz csábítani a roma képviselőket

A csütörtökön megjelenő HVG szerint az ORÖ-ben egy olyan hármas szövetség is kialakult, amelynek tagjai – a Phralipe, a Fiatal Romák Országos Szövetsége és a Roma Polgárjogi Mozgalom – kizárták, hogy bármiféle koalícióra lépjenek Farkas Flórián egyesületével. A Lungo Dromnak azért lenne fontos a tagok átcsábítása, mert a szervezetekben több olyan politikus is van, aki közelről nézte végig a Híd a munka világába program pénzeinek elszórását, de eddig nem jutott terhelő dokumentumok birtokába.

A lap úgy tudja, bár Farkas Flórián nem lett az ORÖ elnöke, de olyan embert szeretne látni az önkormányzat élén, aki hallgat a szavára. Ez azért lenne sürgős, mert ismét nyomozások zajlanak a program ügyében. A HVG értesülései szerint már húsz roma képviselőt ki is hallgattak.

A Lungo Drom azzal csábítja a tagokat, hogy a következő EU-s és egyéb pályázatokon győzhetnek és akár 20-30 millió forinthoz is juthatnak, de önkormányzati tisztségeket is felajánlottak már. Farkasék arra is ügyelnek, hogy tőlük senki se pártoljon át a hármas szövetséghez. Felmérték például, hogy kire, hogyan számíthatnak, a neveket pedig listázták is, különböző színekkel jelölték, melyik tag mennyire megbízható.

Azért is tartanak a hármas szövetségtől, mert annak elnökjelöltje, Agócs János azt ígérte, utánajárnak a Híd a munka világába program visszaéléseinek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink