Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-27 16:21:00

Atlétika VB: Januárban indulhat a népszavazási aláírásgyűjtés

Csomagban érdemes kezelni az atlétika sportarénával szemben támasztott feltételeket. Ha pedig csak az egyik nem teljesülne, akkor januárban elindulhat az aláírásgyűjtés arról, hogy szeretnének-e az emberek világbajnokságot rendezni – erről beszélt Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Hadházy Ákos szerint kérdés, hogy az erről szóló egyeztetések legitimálhatják-e azt a kormányt, amelyben szerinte bűnözők ülnek.

Atlétika VB: Januárban indulhat a népszavazási aláírásgyűjtés

Az atlétikai világbajnokság háromszereplős képlet – kezdet a mai, Hadháhzy Ákossal közösen tartott sajtótájékoztatóját a Momentum elnöke. Fekete-Győr András szerint van egy október 13-án földcsuszamlásszerű győzelmet arató fővárosi ellenzéki vezetés, egy ugyancsak október 13-án „történelmi kudarcot elszenvedő Fidesz-kormány”, illetve Hadházy Ákos és Kassay Dániel, akiknek van egy hitelesített népszavazási kezdeményezése.

A politikus elmondta, hogy kemény feltételek árán tudtak egyáltalán belemenni abba, hogy tárgyaljanak erről a projektről. Hozzátette azt is, hogy

a Baranyi Krisztinával, Karácsony Gergellyel és a többi párttal való tárgyalás után azt kérték, hogy az 50 milliárdos egészségügyi támogatáson és a csepeli Nagyerdőn felül az is legyen része a csomagnak, hogy az összes, a beruházással összefüggő szerződést azonnali hatállyal nyilvánossá kell tenni, így biztosítva az átláthatóságot.

Emellett azt is fontosnak tartják, hogy élsport helyett a tömegsport céljaira alkalmas létesítmények, illetve a diákváros létesítményei épülhessenek fel. Ötödik feltételként pedig a korábban, Orbán Viktor és Tarlós István által megkötött együttműködés megerősítését várja a Momentum.

Fekete-Győr András szerint ezeket a feltételeket csomagban kell kezelni, és ha bármelyik nem valósul meg ezek közül, vagy nem sikerül egyeztetni, akkor országos népszavazást indítanak, hogy megkérdezzék az embereket: szeretnének-e atlétikai VB-t rendezni egy 125 milliárd forintos atlétikai sportcsarnok árán. A kormánynak – folytatta – év végéig van ideje visszajelezni, ha ez nem történik meg, akkor a következő évben elkezdik az aláírásgyűjtést.

Hadházy Ákos közben elmondta, sajnálja, hogy nem volt széleskörű vita ebben az ügyben, mert szerinte célszerűbb lett volna megkérdezni az emberek véleményét is. A független képviselő szerint nehéz helyzetben van a jelenlegi városvezetés, hogy lehet-e a jelenlegi kormánnyal tárgyalni, miközben abban szerinte bűnözők ülnek. Az is nagy kérdés szerinte, hogy legitimálja-e a kormányt az, ha az ellenzéki városvezetés egy asztalhoz ül velük.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink