Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-26 17:13:00

Strasbourgból üzentek Orbánnak és Kövérnek: "El a kezekkel a magyar ellenzéktől!"

Az ellenzéki EP-képviselők szolidaritási akcióval tiltakoztak a magyar országgyűlési képviselők jogait csorbító törvénytervezet ellen.

Strasbourgból üzentek Orbánnak és Kövérnek: "El a kezekkel a magyar ellenzéktől!"

A magyar ellenzéki EP-képviselők mellett többek között az S&D-frakció spanyol elnöke, Iratxe García Pérez is részt vett azon az akcióban, amelyet az Európai Parlament strasbourgi épületében tartottak kedden, a plenáris ülés szünetében. Az eseményt Ujhelyi István szocialista EP-képviselő kezdeményezte.

A képviselők "Házelnök úr, az ellenzék is kapjon szót!" illetve "Viktor, el a kezekkel a magyar ellenzéktől!" feliratú táblákkal tiltakoztak.

Ujhelyi István az akcióval kapcsolatban úgy fogalmazott: dolguk és kötelességük kiállni a jogaikban korlátozott ellenzéki, magyar országgyűlési képviselők mellett.

„Sok mindent láttunk már a fideszes módszerekből, de ilyen messzire még nem merészkedtek. Hiába hivatkoznak arra, hogy az Unió más parlamentjeiben milyen ehhez hasonló szabályok vannak, az aljas szándék és a házmester-tempó csakis az illiberális Orbán-rendszer sajátja. Pontosan ismerjük a Fidesz elvtelenségét, pontosan tudjuk, hogy a szabályokat azért szigorítják, hogy ellehetetlenítsék az ellenzéki politikusok munkáját. Ez pedig tűrhetetlen, gyáva és erkölcstelen lépés, amely ellen Európában is szót kell emelni”

- fogalmazott Ujhelyi István.

A szolidaritási akción részt vettek a Demokratikus Koalíció európai politikusai, Gyöngyösi Márton jobbikos EP-képviselő, valamint német, osztrák és svéd delegációvezetők, illetve politikusok, többek között Udo Bullmann korábbi német frakcióvezető.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink