Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-26 16:24:00

Pszichológus hallgatja meg Gothár Péter tanítványait

A rendező november 20-án nyilatkozatban közölte, hogy "nem megengedhető módon" közelített egy kolléganőjéhez, és ezért bocsánatot kért, valamint etikai vizsgálatot kezdeményezett maga ellen a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől, ennek része a diákok meghallgatása.

Pszichológus hallgatja meg Gothár Péter tanítványait

Upor László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rektorhelyettese levélben tájékoztatta Fekete Péter államtitkárt Gothár Péter etikai vizsgálatának ügyében, azok után, hogy a rendezőtől az „erkölcsi határok átlépése” miatt megvált a Katona József Színház.

Az SZFE rektorhelyettesének a leveléből kiderül, hogy – noha Gothár Péter az oktatója – az egyetem nem tudott a Katona József Színházban folyó eljárásról - írja a hvg.hu. A színháztól pontosabb információt írásos kérdésükre sem kaptak.

Az Etikai Bizottság intézkedési tervének értelmében az SZFE pszichológusa ezekben a napokban egyesével meghallgatja Gothár Péter jelenlegi hallgatóit, és a beszélgetés eredményéről anonim írásos összefoglalót készít. Gothár előző osztályától is azt kérik, hogy álljanak rendelkezésre hasonló beszélgetésre.

Egyúttal külső megfigyelőt kértek a vizsgálathoz az Egyetem fenntartó minisztériumától, illetve a Magyar Művészeti Akadémiától. Az Etikai Bizottság ajánlását tiszteletben tartva Gothár Péter a vizsgálat lezárultáig szünetelteti oktatói tevékenységét a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink