Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-26 14:28:00

DK: A kormány magára hagyja a nyugdíjasokat

A Demokratikus Koalíció emlékeztet, hogy a 28 500 forintos öregségi nyugdíjminimum legutóbb a Gyurcsány-kormány alatt emelkedett, dacára az inflációnak és a bérek emelkedésének.

DK: A kormány magára hagyja a nyugdíjasokat

A párt közleményében azt írja: azt szeretnék elérni, hogy a kormány azonnal emelje az időskori nyugdíjminimum összegét. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a nyugdíjminimum jövőre sem fog emelkedni, ez a DK szerint azt mutatja, hogy a kormány magára hagyja a saját polgárait, akik már csak "Európától remélhetnek tisztességes béreket és nyugdíjakat":

A DK szerint a nyugdíjminimum megemelésére csak tűzoltásként van szükség, addig, amíg a magyaroknak is járni fog az európai minimálnyugdíj.

"Az a történelmi célkitűzésünk, hogy végre mi, magyarok is teljes jogú európaiak legyünk és mi is európai időskort élhessünk egy végigdolgozott élet után. Ezért képviseljük az Európai Egyesült Államok eszméjét, ezért nevezzük magunkat a legeurópaibb pártnak, és ezért tekintünk a magyar polgárokra magyar és egyben európai polgárként"

- olvasható a közleményben.

Ajánlom

További belföldi híreink