Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-22 05:10:00

OKJ-s tanfolyamon próbálnak rendőröket kinevelni, akik aztán nem intézkedhetnek

Járőrök mellé keres társakat a Baranya megyei Rendőr-Főkapitányság. Ezek a dolgozók OKJ-s képzés után mehetnek utcára, de egyedül nem intézkedhetnek, csak ha szakgimnáziumot végzett rendőr is van mellettük.

OKJ-s tanfolyamon próbálnak rendőröket kinevelni, akik aztán nem intézkedhetnek

 

Kevés a rendőr, ezért OKJ-s képzéssel próbálnak járőröket kinevelni Pécsett. A Baranya Megyei Rendőrfőkapitányság jövő februárban indítja el az 5 hónapos képzést, hogy csökkentsék a járőrhiányt. A toborzás már elkezdődött, jelentkezni év végéig lehet a képzésre, amelyhez hasonlót korábban sosem indítottak.

A képzés befejeztével elkezdhetik a munkát a frissen végzett rendőrök, de nem intézkedhetnek, fegyvert viszont viselhetnek. Ők egyébként a munka mellett elvégezhetik a szakgimnáziumi képzést, amelynek befejeztével igazi rendőrökké válhatnak. Egy nyugalmazott rendőri vezető szerint az OKJ-s képzés sántít, hiszen valaki vagy rendőr vagy nem.

„Így ilyen formában ez egy teljesen érthetetlen valamilyen intézkedés. vak vezet világtalant , bedobják a fiatal rendőröket a mélyvízbe , megfelelő kiképzés nélkül, megkapják azt a rendőr hiányból adódó feladatrendszert amit nem tud megfelelően ellátni" - mondja Nagy László, nyugalmazott rendőr ezredes.

Bárki jelentkezhet most a járőrtárs képzésre, aki elmúlt 18 éves, de nem töltötte be a 55 . életévét és van érettségije. Fontos az is hogy a jelentkezőnek meg kell felelniük a rendőrség állóképességi tesztjén is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink