Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-22 10:29:00

Kunhalmi Ágnes reagált Szél Bernadett kijelentésére

Tisztázták, hogy mi történt vele és az LMP-vel, és „Dettivel nagyon jó a viszonyunk”, de teljesen érthető a dühe – erről beszélt többek között Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

 

Amint arról mi is beszámoltunk, nyilvánosságra hoztak egy másfél évvel ezelőtt rögzített beszélgetést, ahol Szél Bernadett a 2018-as választási vereség okait elemzi. Ebben kijelenti többek között, hogy minden percet sajnál, amit „Kunhalmi Ágira” pazarolt.

Csütörtök este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának a vendége volt Tordai Bence és Kunhalmi Ágnes, akinél Rónai Egon egy ponton rákérdezett a Szél Bernadett által mondottakra.

Kunhalmi Ágnes elmondta, hogy a Mandiner által közölt felvétel közvetlenül az országgyűlési választások után készült. Azóta leült Szél Bernadettel többször is, tisztázták, hogy mi történt vele, és az LMP-vel.

„Nagyon jó a viszonyunk” – hangsúlyozta az adásban Kunhalmi, hozzátéve, hogy a kettejük konstruktív együttműködésének az eredménye is a sikeres önkormányzati választás, „mert az ellenzék összekovácsolásában Dettinek” és neki is komoly szerepe volt. És 2018 óta több akcióban is közösen vettek részt, mint például az MTVA kézfogása.

Ugyanakkor azt is megjegyezte Kunhalmi, hogy teljesen érthető Szél Bernadett dühe, amelynek a videóban hangot is ad, hiszen miniszterelnök-jelöltként saját pártja lehetetlenítette el, méghozzá az utolsó pillanatban, és azok, akik már nincsenek is az LMP-ben, véli Kunhalmi.

Az elbukott 2018-as országgyűlési választással kapcsolatban Kunhalmi elmondta, hogy azt az ellenzéki pártok együtt „szúrták el.”

Viszont 10 év után 2019-re leesett, hogy csak közösen tudnak változtatni az Orbán-rendszeren, és ezt láthattuk most október 13-án is. Most azt reméli Kunhalmi, hogy ez az összefogás 2022-re még erősebb lesz, és ő kéz a kézben fog ezért Szél Bernadettel együtt dolgozni.

Az erről szóló beszélgetés a videó 12. percnél kezdődik.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink