Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-22 13:01:00

Gothár-ügy: újabb fordulat a színházi zaklatási botrányban?

Kerényi Miklós Gábor ügyének köszönhető, hogy a Katona József Színházban kirobbant Gothár Péter zaklatási botránya.

A Blikk információi szerint KERO, aki két évvel ezelőtt botrányos körülmények között távozott a Budapesti Operettszínháztól, több színház művészeit kereste meg az utóbbi időben, hogy szerepeljenek a Szegedi Szabadtéri Színház egyik jövő nyári bemutatójában. A Katona színészei közül többen vacilláltak, merjék-e vállalni a felkérést, ezért egy színészfórumot hívtak össze a teátrumban, hogy megbeszéljék, szabad-e Kerényi Miklós Gáborral együtt dolgozni.

Hosszú ideig fejtegették, hogy vajon a Maros Ákos által felhozott vállfás ügy, illetve az, hogy két éve többen zaklatással vádolták meg KERO-t, milyen hatással lehet arra a színészre, aki együtt dolgozik vele.

Aztán egyszer csak robbant a bomba, az egyik színésznő megszólalt, hogy talán előbb a saját házunk táján kellene rendet tenni – tudta meg a lap egy a színházhoz közel álló informátortól, aki szerint ez volt az a pillanat, amikor mindenki számára kiderült, Gothár Péter Kossuth-díjas rendező, akinek négy darabja is repertoáron van az intézményben, zaklatta a kolléganőt.

A vezetőség ezek után hívta össze a vizsgálóbizottságot, amely megállapította, a Nemzet Művésze „több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”.

Gothárt, igaz, ekkor még nem lehetett tudni, hogy róla van szó, azonnali hatállyal kirúgták, mára már a nevét is eltávolították a teátrum oldaláról, ahogyan levették a Hóhérok című, legjobban menő előadását is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink