Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-22 20:26:00

Egyeztetnek az ellenzéki pártok az atlétikai stadion megépítéséről

Fekete-Győr András az Egyenes Beszédben arról beszélt: a Fővárosi Közgyűlés szerdán szavaz azokról a feltételekről, amelyekről a hét elején konszenzusos alapon döntenek az ellenzéki pártok.

 

 

Ha nem teljesíti a kormány Budapest feltételeit, megkérdezik a magyarokat arról, akarnak-e atlétikai stadiont építeni 120 milliárdból – mondta Fekete-Győr András az InfoRádió Aréna című műsorában. A Momentum elnöke elmondta, hogy a párt támogatja egy multifunkcionális kézilabdacsarnok megépítését, a 120 milliárd forintos atlétikai stadion terveit viszont a jelenlegi formájában ellenzi.

„Ha mi kormányoznánk ezt az országot, minden ilyen gigaberuházás előtt megkérdeznénk az embereket, hogy ezt szeretnék-e” – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Fekete-Győr András. A Momentum elnöke arról is szólt, hogy az atlétikai stadionról szóló kérdés megvan, és az hitelesítve is van, de egészen addig nem fognak népszavazást kezdeményezni, amíg nem harcoltak ki Budapestnek egy zöldebb, élhetőbb, egészségesebb lehetőséget.

„Jövő hét szerdán lesz a Fővárosi Közgyűlés következő ülése, amin remélhetőleg el fognak fogadni a képviselők egy feltételcsomagot, ami a kormány elé fog kerülni. A kormánynak lesz lehetősége december 24-éig erről dönteni. Ha ezeket a teljesen vállalható feltételeket elfogadják, akkor meg tud épülni ez a komplexum” – fogalmazott a műsorban Fekete-Győr. Erről az ellenzék jövő hét elején tárgyal, szerdáig megegyeznek az atlétikai stadion építésének feltételeiről. Hozzátette: a Főváros csak akkor tudja az atlétikai stadion-projektet támogatni, ha az fenntartható lesz.

Czeglédy-ügy

Czeglédy Csaba ügyvédi irodája megbízást kapott az újbudai és erzsébetvárosi önkormányzattól, amit a Momentum Czeglédy múltja miatt nehezményezett. Czeglédy Csaba szintén az Egyenes beszédben múlt héten arról beszélt: találkozott a Momentum tagjaival, és sikerült megértenie az álláspontjukat.

„A momentumos alpolgármesterekkel ült le beszélgetni Czeglédy Csaba. Abban maradtak, hogy az illetékes önkormányzatok átvilágításában és a költségvetések belelátásba nem lesz szerepe” – mondta Fekete-Győr. A Momentum szeretne egy új politikai kultúrát meghonosítani, és a párt elnöke szerint nagyon fontos lenne az, hogy ha az az ellenzék, ami 2022-ben nem csak kormány, hanem rendszerváltásra készül, ezt olyan emberekkel teszik meg, akiknek az előéletük tiszta és korrumpálhatatlanok. „Mi nem vagyunk kompromisszumképtelenek. Azzal nincs bajom, ha László Imre sajtóperekben alkalmazza, azzal viszont igen, ha egy ilyen ember közpénzekbe egy ilyen ember cége belelát” – tette hozzá.

atv.hu

További belföldi híreink