Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-22 07:10:00

A momentumosok vezetik a népszerűségi listát az ellenzéki oldalon

A teljes népesség körében három momentumos politikus vezeti a népszerűségi listát – ez derül ki a Republikon Intézet friss kutatásából, ami kifejezetten az ellenzéki politikusok megítélését vizsgálta.

A momentumosok vezetik a népszerűségi listát az ellenzéki oldalon

A legkedveltebb ellenzéki Cseh Katalin, őt Fekete-Győr András és Donáth Anna követi. A lista végén Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Puzsér Róbert áll.

Az ellenzéki szavazók körében viszont más a sorrend, náluk a frissen megválasztott főpolgármester, Karácsony Gergely áll az élen, őt követi párttársa, Szabó Tímea, a dobogó legalsó fokán pedig a független Hadházy Ákos áll. A legutolsó helyet viszont náluk is Puzsér Róbert foglalja el.

Az ismertségi listát a DK elnöke vezeti, a megkérdezettek 94 százaléka tudja, ki ő. Gyurcsány Ferencet Budapest főpolgármestere követi a sorban, Karácsony Gergely 86 százalékos ismertséggel rendelkezik. A megkérdezett politikusok közül Keresztes László Lórántot, az LMP volt társelnökét ismerik a legkevesebben. A Republikon kitér arra is, hogy az ismertség és a népszerűség nem feltétlenül függ össze, a legjobb példa erre Gyurcsány Ferenc és Puzsér Róbert.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink