Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-21 13:21:00

Závecz: sokat veszített a Fidesz Budapesten és a falvakban

Az elmúlt két hónapban a Fidesz tábora a teljes választókorú népességen belül csökkent. A Momentum erősödött, azonban az ellenzék legerősebb pártja még mindig a DK - olvasható a 24.hu-n.

A Závecz Research legfrissebb kutatása szerint az elmúlt két hónapban a fideszes tábor a teljes választókorú népességen belül 35-ről 32 százalékra csökkent. Ugyanebben az időszakban a Momentum tábora 5-ről 8 százalékra nőtt, a DK támogatottsága (9%) nem változott, a Jobbik maradt 6 százalékon, az MSZP-é 6-ról 5 százalékra csökkent.

Ebben a hónapban a Fidesz a biztos pártválasztók között 49 százalékot ért el, a DK az aktív szavazók 15, míg a Momentum 11 százalékára számíthat. A Jobbik 9, az MSZP 8 százalékot kap.

Az önkormányzati választás is hatással volt a pártpreferenciák alakulására, a Fidesz tábora 2,8 millióról 2,5-2,6 millióra csökkent.

A budapesti visszaesés a leginkább szembetűnő, ugyanis itt 15 százalékkal csökkent a kormánypárt tábora. Ezen kívül a falvakban is sokan pártoltak el a Fidesztől, 8 százalékkal csökkent a támogatók aránya.

Mindeközben a Fidesz minden rétegben magasan vezet, legkisebb előnye a 30 év alattiak körében van, ott 25 százalékkal rendelkeznek, míg a Momentum 14 százalékkal.

atv.hu/24.hu

Ajánlom

További belföldi híreink