Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-21 10:24:00

Gulyás a Póczik-Borkai-ügyről: teljes kivizsgálást várnak

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány tevékenységéről számol be a mai Kormányinfó keretein belül.

Várhelyi Olivér

Gulyás Gergely a Kormányinfón azzal kezdte: a kormány üdvözölte, hogy Várhelyi Olivér a bizottság új tagja lesz. Az is látszik a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, hogy függetlenül a jelölt személyétől a magyar álláspont képviselői milyen támadásnak vannak kitéve, elsősorban a bevándorláspárti körök által.  Azt szeretnék, ha az új bizottság javítana az elrontott bevándorláspolitikán.

Gazdasági fejlődés

A kormány értékelte az ország gazdasági helyzetét is. Valóban igaz az, hogy a magyar gazdaság jobban teljesít – szögezte le. Öt százalék körüli növekedés lesz, amire számítani lehet. Ez Európa egyik legjobb adata, az unión belül az egyik legjobb lehet a gazdasági növekedés – fogalmazott a miniszter.

Jakab Péter székfoglalása

A köztévé Jakab Péter akciójáról kérdezte Gulyás Gergelyt, aki szerdán beült Orbán Viktor székébe. A miniszter először azt mondta, a kormány nem kommentálja a parlamenti házbizottsági ügyeket. A miniszter úgy válaszolt: tegnap a gyermekek jogairól szóló nap volt, ezt néhányan összetévesztették a gyereknappal. Úgy néz ki, az ellenzék némely részének gyereknapot kell tartaniuk, hogy kiéljék magukat. „Ha a parlamentben gyereknapot kell tartani, és az ellenzék részt szeretne venni ebben, mi nyitottak vagyunk rá” – mondta.

Gothár-ügy: visszavonják-e a Kossuth-díjat?

Gothár Péter súlyos bűncselekményeket ismert be - mondta a kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón.. A szavak és a tettek a balliberális térfélen sokszor szemben állnak. Tudnunk kell, hányan estek zaklatás áldozatává, akkor dőlhet el, milyen hatóságoknak kell eljárnia. A miniszter óvatos lenne ugyanakkor a díjak visszavonásával. Nyilvánvalónak nevezte ugyanakkor, hogy Gothár méltatlanná vált bármilyen állami kitüntetésre, de nem hiszi, hogy ezt utólag jóvá lehet tenni.

Póczik-Borkai-ügy: teljeskörű kivizsgálást várnak

Ezt arra válaszolta Gulyás Gergely arra a kérdésre, hogy a DK volt képviselőjét gyanúsítják Borkai Zsolt megzsarolásával.

A parlamenti szigorításról

Az új parlamenti szabályok csak azt büntetik, ami eddig is büntetendő volt, ami egy munkahelyen nem megengedhető, az az Országgyűlésben sem - ezt válaszolta Gulyás Gergely az ATV parlamenti szigorításra és az erről szóló, immár 24 órája tartó parlamenti vitára vonatkozó kérdésére. 

A magyar Országgyűlésben bármit el lehet mondani, amíg az más méltóságát nem sérti - hangsúlyozta Gulyás Gergely. 

Népszavazás az atlétikai vb-ről?

Gulyás Gergely szerint Fekete-Győr András alapvető jogi kérdésekkel nincsenek tisztában vagy nem érdekli őket, amikor országos népszavazást kezdeményez a csepeli atlétikai stadionról, hiszen az atlétikai vb-ről még novemberben dönteni kell. Egy kampányban hülyeségeket is lehet beszélni, de amikor véget ér, szembesülni kell a valósággal is. 

A dél-budai centrumkórházról

Ha indokolt, a kormány támogatja, hogy helikopter-leszálló épüljön a Heim Pál Kórházban. Szerinte a minap elhunyt kislány esete is azt mutatja, hogy szükség van a dél-budai centrumkórházra, hogy a mentőhelikoptereknek ne a belvárosban kelljen leszállniuk.

Tuskról, Putyinról

A magyar kormány nyitott az Európai Néppárt új elnökével, Donald Tuskkal folytatandó megbeszélésre. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök felvetésére, amely szerint 2028-ra közép-európai országok távozhatnak az Európai Unióból, a kancelláriaminiszter úgy reagált, hogy Magyarország az Európai Unió tagja és nincs olyan terv, amely ezen változtatna.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink