Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-21 15:11:00

Kemény Dénesék nyílt levelet írtak Karácsony Gergelynek

Miklósa Erika, Kemény Dénes és Merkely Béla közös nyilatkozatban állnak ki a budapesti atlétikai VB megrendezése és a dél-pesti terület rehabilitációja mellett.

„Atletizáltam, versenyeztem régen, ma is futok. Imádom a sportok királynőjét, a magyar atlétikát, de azt is, hogy egyre többen futnak Budapesten a szabad idejükben. Meggyőződésem, hogy nekik is remek terep lesz a ferencvárosi sport- és szabadidőpark. Mellette vagyok. Drukkolok ezért, hogy felelős döntés szülessen erről, és elinduljon a fejlesztés.” - nyilatkozta Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt Ferenc díjas operaénekesnő az SzPress Hírszolgálatnak nem sokkal az után, hogy a szövetségi kapitányként három olimpiai aranyéremmel büszkélkedő Kemény Dénessel és Dr. Merkely Béla orvosprofesszorral, a Semmelweis Egyetem rektorával közösen megfogalmazott nyilatkozatot juttatott el a Városházára. Nyílt levelüket Karácsony Gergely főpolgármesternek, rajta keresztül pedig a főváros új vezetésének címezték.

Mint Budapest díszpolgárai, mindhárman azt kérik Budapest Főpolgármesterétől és a Fővárosi Közgyűléstől, hogy egyértelműen erősítsék meg: Budapest városvezetése támogatja a 2023. évi atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését, ezzel összefüggésben pedig a helyszínéül szolgáló dél-pesti terület rehabilitációját.

Mindannyian egyetértenek abban, hogy Budapesten kiemelt szerepet kell kapnia az egészségügynek, a kórházak fejlesztésének, de legalább ugyanennyire fontos a megelőzés, a lakossági edukáció, az egyének tudatosabb egészség szemlélete, mindez annak érdekében, hogy a következő generációk egészségesebbek legyenek.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a világbajnokság tervezett helyszíne sajnos ma Budapest szégyenfoltja. A belvároshoz közeli Duna-parti terület emberektől elzárt, inkább hasonlít egy szemétlerakóra és roncstelepre, mintsem egy élhető környezetre. Ha megvalósul a beruházás, az számos további infrastrukturális és közlekedési fejlesztést von maga után, Budapest egy újabb része válhat méltóvá egy európai világvároshoz, amelynek előnyeiből minden budapesti polgár részesülhet – ezzel zárul a városvezetéshez eljuttatott levelük.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink