Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-20 19:25:00

Póczik József: Nem zsaroltam Borkait

Borzasztóan szíven ütött, hogy egy olyan bűncselekménnyel vádolnak, amit nem követtem el - ezt mondta Híradónknak Póczik József. Az egykori válogatott labdarúgó - a rendőrség szerint - azzal zsarolta Borkai Zsoltot, hogy nyilvánosságra hozza a róla készült szexvideókat, amennyiben a korábbi győri polgármester nem fizet neki.

 

„Itt élek Győrben, hát 66 éve, kisebb megszakításokkal, borzasztóan szíven ütött, hogy ilyennel vádolnak, egy olyan bűncselekménnyel, amit én nem követtem el".

A 66 éves korábbi válogatott labdarúgó Póczik József először az ATV Híradójának nyilatkozott azután, hogy a központi nyomozó iroda házkutatást tartott nála, majd előállították és kihallgatták Borkai Zsolt, volt fideszes polgármester szexvideói miatt. A gyanú szerint Póczik azzal zsarolta Borkait, hogy nyilvánosságra hozza a kompromittáló felvételeket, amennyiben a volt polgármester nem fizet neki.

„2018, másfél évvel ezelőtt kaptam egy telefont, hogy menjek el az egyik hotelbe, le van téve egy boríték a nevemre, amikor beültem a kocsiba, és hogy vigyem el a Borkainak, ilyenről akkor én még nem is tudtam, nem is hallottam, irritáló képek voltak a polgármesterre nézve. Elvittem Borkainak.

Felhívtam, hogy mikor tudunk beszélni, ő 3 percen belül lejött a sörözőbe, én átadtam a borítékot, lemerevedett, szó szerint ez volt, amit ő mondott. Ha ő nem emlékszik rá, emlékeztetni kellene: hogy került ez ide? Nem tudom. Mit akarsz, mit kérsz? Ismerlek 30 éve, miért kérnék bármit is? Nem csókolt kezet, de úgy hálálkodott, hogy a legkivételezettebb lettem”

– állítja Póczik József.

A budapesti Marina Part Lakóparkban állították elő és rendelték el a letartóztatását annak a két nőnek, akik sajtóinformációk szerint azonosak a két huszonéves lánnyal, akik szexuális szolgáltatást nyújtottak Borkai Zsoltnak a horvátországi nyaraláson.

A Magyar Nemzet információi szerint a politikusokat és üzletembereket is kiszolgáló prostituáltak - hasonlóan a szintén előállított Póczik Józsefhez – zsarolással is próbálkoztak, azt azonban egyelőre nem tudni, kit zsarolhattak meg.

Természetesen az ATV híradója megkreste az Országos Rendőr - főkapitányság sajtóosztályát is, akik írásban válaszoltak. Azt írták, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Az eljárásban több gyanúsított van, de a nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.

Borkai Zsoltról az októberi önkormányzati választások előtt jelentek meg azok a felvételek, melyek miatt Győr újraválasztott polgármestere a közgyűlés megalakulása után egy nappal lemondott posztjáról. Győrben január 26-án lesz az időközi polgármester-választás. Azóta az is kiderült, hogy a Fidesz a kardiológusként dolgozó Dézsi Csaba Andrást indítja.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink