Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-20 20:14:00

Megszólalt az MLSZ: eldőlt Rossi sorsa

Marco Rossi úgy zárta a walesiek elleni 2-0-s vereség utáni nyilatkozatát, hogy ha kell, akár már most kész felállni a kispadról. A Magyar Labdarúgó Szövetségben azonban - Szabó Gergő sajtófőnök Sport24-nek adott nyilatkozata szerint - a kapitányváltás nincs a napirendi pontok között. A középpályás Kovács István szerint a magyar csapat nem volt elég agresszív és kemény, a párharcait sem nyerte meg, illetőleg hiányoztak a bravúrok hátul, de elöl is, „így viszont nem lehet meccset nyerni”, egyúttal a szlovák csapatot erősebbnek nevezte a walesinél.

Megszólalt az MLSZ: eldőlt Rossi sorsa
Marco Rossi

"Pontosan azt mondta Marco Rossi, hogy amennyiben akár a szövetség, akár más tud olyan embert a szövetségi kapitányi posztra, akivel úgy gondolja, hogy sikeresebb tudna lenni a magyar válogatott, akkor egy ilyen esetben - ahogy ezt a kapitány már korábban is többször elmondta - nem lesz ő az akadálya egy esetleges váltásnak. De ez inkább egy olyan válasz volt, hogy ha lenne ilyen igény, akkor rajta nem múlna a váltás. De folytatni szeretné a munkát, és

Csányi Sándor elnök úr is elmondta, hogy akár kijutunk az Európa-bajnokságra, akár nem, Marco Rossival szeretné az MLSZ a válogatott élén folytatni a további éveket"

- nyilatkozta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke a DIGI Sport híradójának.

Szabó Gergő a lehetséges pótselejtezős ellenfelekről is beszélt.

"Jelen állás szerint a sorsolás úgy néz ki, hogy Izland, Izrael, Skócia, illetve Bulgária lehet az a négy válogatott, amellyel összekerülhet a magyar nemzeti együttes, de nagyon sok olyan egyéb szempont van, amelyeket az UEFA-nál még ma is mérlegelnek, hiszen van egy olyan pont a szabályzatban, hogy ameddig lehetséges, addig a rendező városok egymás elleni játékát szeretnék elkerülni. Pont azért, hogy minél több rendező ország válogatottja ott legyen a 2020-as Európa-bajnokságon.

Annyira sok most még a kérdőjel, hogy igazából valóban csak pénteken délben, a sorsoláson fog eldőlni, hogy ki lesz a magyar válogatott ellenfele" - szögezte le a sajtófőnök.

A Rossi-csapat végül csak negyedik lett a csoportjában, pedig egy Wales elleni, idegenbeli sikerrel egyenes ágon kijuthatott volna az Eb-re. A hazaiak azonban - Gareth Bale és Aaron Ramsey vezérletével - 2-0-ra nyertek, és kijutottak a kontinensviadalra. Már két góllal vezettek a walesiek, amikor csereként beállt Kovács István, akinek igencsak markáns véleménye van arról, hogy miért nem sikerült összehozni a bravúrt.

"A walesiek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, amely egy döntőnek beillő ki-ki meccs volt, így joggal vannak ott az Európa-bajnokságon. Papíron szerintem a horvátok mögött a szlovákoké volt a legerősebb csapat, mondom ezt úgy, hogy a walesiek ellen itt volt a lehetőség számunkra, hogy ha nyerünk, akkor ki tudunk jutni. Ennek ellenére, az ilyen ki-ki mérkőzéseket azok a csapatok nyerik meg, amelyek agresszívabbak, keményebbek, nagyobb számban nyerik meg a párharcokat. Ez belőlünk hiányzott az első félidőben, de a másodikban is. Két sárga lapot kaptunk, vagy talán hármat, egy ilyen derbin nem üdvözítő, ha sikeresek akarunk lenni" - mondta a DIGI Sport híradójának a kérdésére Kovács István.

"Amikor beálltam 2-0-nál, azt éreztem, hogy a walesiek már élvezték a futballt, minden összejött nekik, ilyenkor már nem egyszerű focizni az egész csapatnak sem, nemcsak nekem. Ezt viszont magunknak köszönhetjük, mert talán nem úgy mentünk bele ebbe a mérkőzésbe sem, mondom ezt úgy, hogy kaptunk két elkerülhető gólt, mert volt egy beadás, megvoltunk középen, ennek ellenére gólt kaptunk, valamint volt egy lecsorgó labda.

Hiányoznak a bravúrok hátulról, hiányoznak a bravúrok elölről, így viszont nem lehet meccset nyerni" - jegyezte meg a Mol Fehérvár FC középpályása.

Pár hónap múlva lesz egy pótvizsga-lehetőség, de erre még nem gondol Kovács. "Ez még nagyon messze van, addig még emésztgessük ezt a mérkőzést, főleg idén. Utána majd jön a téli szünet, aztán lehet majd tiszta fejjel értékelni ezeket a lehetőségeket, amelyeket elszalasztottunk. De ettől függetlenül az élet és a futball nem áll meg, szokták volt mondani, a show-nak folytatódnia kell. Azt sajnálom, hogy ez egy igazán nagy lehetőség volt, annak ellenére is, hogy idegenben szerepeltünk, ahol eddig nem igazán voltunk eredményesek. Ettől függetlenül a Nemzetek Ligája-playoffon keresztül még van egy lehetőségünk - reméljük, hogy sikerül."

Németh Krisztián ezúttal nem volt kerettag, és Budapesten nézte a találkozót. "Összességében, a csoportban azokat a mérkőzéseket, amelyeket tudtunk, azokat megnyertük, gondolok itt hazai pályán a bravúrgyőzelemre Horvátország ellen. A cardiffi mérkőzésen az első gólnál klasszis megoldást húzott Bale és Ramsey, utána pedig taktikusan, jól játszva, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést."

A Kansas City támadója reméli, visszakerülhet a Rossi-csapatba. "Remélem, meglátjuk, majd a kapitány hogy dönt. Megint két mérkőzésen fog múlni, most azzal a különbséggel, hogy két különböző ellenféllel fogunk játszani - nem úgy, mint 2016-ben, a norvégok elleni oda-visszavágóval. Én reménykedem benne, hogy egy jó sorsolással, és a második meccsen egy hazai pályával sikerül behúzni majd az Eb-részvételt."

atv.hu/Sport24

Ajánlom

További belföldi híreink