Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-21 08:42:00

Lehallgatta feleségét, vádat emeltek ellene

Tiltott adatgyűjtés miatt akár három évre is börtönbe kerülhet az a 49 éves férfi, aki a válófélben levő feleségét hallgatta le egy interneten vásárolt eszközzel. A zseblámpához hasonló, helymeghatározásra és hangtovábbításra alkalmas lehallgatót a nő kocsijában rejtette el. Két napig tudta megfigyelni.

 

Az ATV híradója több telefonos boltban is érdeklődött, de sehol sem tudtak olyan kis, GPS-szel ellátott, lehallgatásra is alkalmas eszközt mutatni, amilyet a zalaegerszegi férj szerzett valahonnan. Az interneten azonban pillanatok alatt el lehet jutni olyan oldalakra, ahol szinte minden beszerezhető. Egy zseblámpához hasonló eszközt vásárolt a férj, amivel a feleségét hallgatta le és figyelte a mozgását.

„Ezt a szerkezetet elhelyezte a nő használatában levő gépjárműbe, autóba és onnan hallgatta a telefonbeszélgetéseit, az élő beszélgetéseit, illetve követni tudta, hogy a nő hol jár”

– árulta el Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

A nő nem tudott az eszközről, így a férfi a beleegyezése nélkül szerzett meg olyan információkat, amelyekhez máshogyan nem juthatott volna hozzá. Ez a módszer azonban büntetendő.

„Aki elektronikus, hírközlő hálózat útján másnak továbbított, vagy azon tárolt adatokat megszerez és azokat technikai eszközzel rögzíti, az bűntett miatt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”

– nyilatkozta Rinfel János ügyvéd.

Az ügyészség tiltott adatgyűjtés miatt emelt vádat  a zalaegerszegi férfi ellen. Börtönbe valószínűleg nem kell majd mennie, mert a vádiratban próbára bocsátást javasoltak a bíróságnak.

atv.hu

További belföldi híreink