Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-20 09:06:00

Ezúttal a meddő férfiakat veszi célba az Emmi

Újabb intézkedéscsomagon dolgozik a minisztérium, a cél megint csak az, hogy több gyerek szülessen Magyarországon.

Ezúttal a meddő férfiakat veszi célba az Emmi

A hvg.hu azt írja, az intézkedéscsomag a férfiak meddőségének visszaszorítására keresi a megoldást, és a Nemzeti Humán Reprodukciós Program nevet kapta. A célkitűzések között szerepel a meddőség okainak feltárása, annak megelőzése, emellett, ha lehetséges, a „nemzőképesség visszaállításával” megoldani a problémát, és így növelni a születések számát.

A lap által megkérdezett szakemberek mind egyetértettek abban, hogy valóban komoly, és ennek ellenére mégsem eléggé közismert probléma a férfiak meddősége.

A javaslattól egyébként a készítők azt várják, hogy „hozzájárulnak az egészséges nemzet korszakának kiépítéséhez és a nemzeti egészségvagyon növeléséhez”.

A tervezetből az is kiderül, hogy nem születik elég gyerek az országban, egész konkrét számadatokkal szolgálnak:

a kormány intézkedései ellenére tavaly a magyar népesség 41 300 fővel fogyatkozott, és 90 ezer alá csökkent a születő gyermekek száma.

A minisztérium adatai szerint a terméketlen kapcsolatok felénél a férfiaknál igazolható probléma miatt marad el a gyermekáldás, így andrológiai problémák, vagyis olyan betegségek, szervi elváltozások miatt, amelyek csökkentik a férfiak nemzőképességét, például amikor a hímivarsejtek alacsony száma, vagy csökkent megtermékenyítő-képességük jelentik a gondot.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink