Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-20 12:19:00

"Én vittem el az orgiáról készült felvételt Borkainak" - mondja az ügyben előállított futballista

Póczik József vállalta, hogy ő az a futballista, akit hétfő este a polgármester ügyével kapcsolatban előállítottak, de tagadja, hogy megzsarolta volna Borkai Zsoltot a felvétellel.

"Én vittem el az orgiáról készült felvételt Borkainak" - mondja az ügyben előállított futballista

Póczik a 24.hu-nak azt mondta, 2018 júniusában kapott egy telefonhívást egy ismeretlen telefonszámról. Egy ismeretlen személy azt mondta neki, hogy egy budapesti szálloda, a Novotel portáján hagytak a nevére egy borítékot. Nem mondták el, hogy mi van benne, csak hogy adja át Borkai Zsoltnak.

"Én ezért a borítékért aztán elmentem, azt felvettem. Azt csak a kocsiban néztem meg, hogy mi van benne. Amit akkor láttam, azon elképedtem. A felvételeket megmutattam a kocsiban ülő utastársamnak, majd Győrbe mentem, és a felvételeket átadtam Borkai Zsoltnak, aki nagyon örült ennek, fülig ért a szája. Hálálkodott. Kérdezte, hogy hálálhatná meg ezt. Én meg mondtam, hogy sehogy. Nem azért csináltam, hogy meghálálja. Átadtam neki a felvételeket, és nem kértem, nem is kaptam értük semmit"

- mondta Póczik, hozzátéve: 66 éve nem zsarolt meg senkit, és most sem tette. Az egykori válogatott futballista leszögezte: a találkozó után nem maradtak nála további felvételek.

Póczik azt is elmondta a portálnak, hogy szeptemberben, azaz az önkormányzati választás előtt Borkaival beszélt még a felvételekről, de hogy mit, azt már nem árulta el. Elmondta, egykori csapattársával, Glázer Róbert korábbi futballistával nem beszélt a felvételekről, és nem is adta át neki azokat, és így nem beszélt azokról Glázer Róbert testvérével, Glázer Tímeával, a Demokratikus Koalíció győri polgármesterjelöltjével sem, aki végül kis különbséggel alulmaradt a botrány kirobbanása után Borkai Zsolttal szemben az önkormányzati választáson. 

Pócziknál hétfő este hatkor tartottak házkutatást Győrben, ekkor a rendőrség minden adathordozót lefoglalt, Póczikot pedig Budapestre szállították. Úgy tudni, két feljelentő van az ügyben, és a nyomozók feltételezése szerint Póczik tízmillió forintot szeretett volna kapni a felvételekért.

"Ártatlannak és sértettnek érzem magam. Amivel vádolnak, nem történt meg"

– mondta Póczik, majd hozzátette: miután Győrben hetek óta terjedt a pletyka róla és a felvételekről, maga jelentkezett, hogy vallomást tegyen ártatlanságáról a Nemzeti Nyomozó Irodánál még két hete, de erre a hatóság nem kerített sort.

A Magyar Nemzet információi szerint két prostituáltat is előállítottak Borkai szexvideós ügyével kapcsolatban. A napilap azt írja, hogy a két nőt a Marina Part Lakóparkból vitték el, őrizetbe vették és a hatóságok indítványozzák letartóztatásukat. A napilap úgy értesült, hogy a két nő azonos azzal a két huszonéves lánnyal, akik a volt győri fideszes polgármester horvátországi hajóutazásán szexuális szolgáltatást nyújtottak Borkainak és Rákosfalvy Zoltán ügyvédnek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink