Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-20 16:48:00

A DK nagyon kiakadt a Puskás Aréna megnyitója miatt

Pontosabban azt nem értik, miért irányítottak oda 30 mentőautót.

A DK nagyon kiakadt a Puskás Aréna megnyitója miatt
Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője

Az Oszágos Mentőszolgálat múlt pénteken saját Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Puskás Arénában rendezett nyitómeccset összesen 30 mentőautóval biztosították.

"Nagyon érdekes, hogy nyár végén a nagyjából 90 ezer emberrel teltházas Sziget Fesztivál biztosítását a Mentőszolgálat szintén saját bevallása szerint mindössze 9 mentőautóval látta el. Kérdés, hogy ha nyáron elég volt 90 ezer emberre 9 mentőautó, akkor most miért kellett 65 ezer emberre 30 mentőkocsi?"

- tette fel a kérdést a Demokratikus Koalíció.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Kásler Miklós miniszterhez. Tudni akarják, hogyan fordulhatott elő, hogy kis híján az összes budapesti mentőt a Puskás Arénához vezényelték a nyitómeccs alatt? Ki adott ilyen utasítást, ki hagyta ezt jóvá, illetve volt-e direkt kormányzati igény arra, hogy látványosan nagyszámú mentős jelenlét legyen a mérkőzésen? Mostantól mindig ez lesz? Hogy ha futballmeccs lesz Budapesten, akkor minden budapestinek egy kicsit óvatosabbnak kell majd élnie az életét, mert a meccs alatt szünetelni fog a budapesti mentés? A DK ezekre a kérdésekre várja a miniszter válaszát.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink