Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-20 10:53:00

132 millió forinttal távozott az újpesti városházáról 40 ember, akik nem akartak az ellenzékkel dolgozni

Ők még a korábbi, fideszes polgármesterrel egyeztetve távoztak, hivatalosan mind a "jegyző által felkínált, közös megegyezéssel történő felmondás lehetőségét" fogadták el - állítja a kerület új, momentumos polgármestere.

132 millió forinttal távozott az újpesti városházáról 40 ember, akik nem akartak az ellenzékkel dolgozni

Az Indexnek Déri Tibor azt mondta, az október 14. és 18. között távozó emberek között 20-an voltak a volt polgármester és alpolgármesterek kabinetjeinek tagjai (titkársági munkatársak, gépjárművezető, jogi tanácsadó, referensek, főépítész), és 20 további dolgozó főosztályvezető, főosztályvezető-helyettes, osztályvezetők.

Ők Déri szerint fejenként átlagosan 3,3 milliót tehettek zsebre azért, mert nem maradtak a városházán a választás és a polgármesterváltás után. Az új polgármester azt mondta,

ezt a pénzt nem végkielégítésként kapták meg a dolgozók, hanem egyéb jogcímen, és neki nem volt beleszólása az ügyekbe, mert függetlenül attól, hogy mikor volt az utolsó munkanapjuk a dolgozóknak, a kiutalások még korábban megtörténtek.

A szabályzat szerint feltehetőleg a jegyző és egy közös megegyezéssel távozó kolléga együttes aláírása jogosította fel őket az utalásra, magyarázta a polgármester.

Déri azt mondta, megkérdezte a távozókat az okokról, volt, aki azt mondta, hogy elfáradt, és szívesen váltana, és volt, aki még 2004-et, a kettős állampolgárságról való szavazást nevezte meg indokként, hogy nem akar az ellenzékkel együtt dolgozni. Volt olyan is, aki egy beszélgetés után megváltoztatta döntését.

A polgármester szerint mindez nem okozott fennakadást a működésben, a távozók pótlása folyamatban van, megbízott vezetők vezetik az osztályokat az átmeneti időszakban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink