Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-19 20:40:00

Ujhelyi István: Navracsics előtt meg lehet emelni a kalapunk

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője többek között Várhelyi Olivér jövőjéről, Navracsics Tibor múltjáról és a budafoki MSZP-sekről beszélt az ATV Egyesen Beszéd című műsorában.

“Húzhattuk volna még hónapokig, de akkor nem állt volna fel az EUrópai Bizottság, mert szerdán az egész Bizottságról szavazunk, nem külön a személyekről. Ahhoz, hogy nagy politikai kérdésekben dönteni tudjunk, szükség van a Bizottságra”

- mondta a szocialista politikus.

Ujhelyi szerint Várhelyi Olivér kifejezetten magasan kvalifikált, jó szakdiplomata. A politikus úgy látja, akkor sem jártak volna jobban, ha Orbán Viktor ismét egy "fideszes pártkatonát" küld.

“Kissé kiénekelve az ellenzéki kánonból azt nyilatkoztam, ha a közlekedési portfóliót kapta volna a magyar jelölt – ahogy felmerült korábban -, úgy az illetékes bizottság alelnökeként támogattam volna a kinevezését”

- fogalmazott Ujhelyi.

A politikus viszont arra is figyelmeztetett, hogy az első pillanatban, amikor Várhelyi Orbán Viktort kezdi szolgálni biztosként, akkor az egész Parlament rá fog szállni, és lemondatja.

Ujhelyi a korábbi magyar biztosról, Navracsics Tiborról is beszélt röviden. “Kövér László azt mondta, hogy Navracsics Tibort megfertőzte a brüsszeli levegő.” Ujhelyi szerint ezzel szemben Navracsics előtt kalapunkat emelhetjük, mivel szakmai szempontból egy jó biztosi öt év van mögötte.

Az MSZP-én belüli konfliktusok kapcsán elmondta, hogy Botka László minden pártnak azt mondta, hogy viszlát, mert pártok feletti polgármester akar lenni, nemcsak az MSZP-nek.
Ujhelyi nem érez az MSZP mögött szétesést, úgy látja, hogy a pártnak van néhány hónapja, hogy újrahatározza magát. “Ha vannak olyanok, aki házon belül elárulták a céljainkat, azokat ki kell rakni.”- mondta, ennek kapcsán kitért a budafoki MSZP-s képviselőkre, akik szerinte árulók.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink