Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-18 13:41:00

A Fidesz elveszíti alelnöki posztját a Néppártban

A kormánypárt még mindig nem teljes jogú tag, így nem adhatnak jelöltet.

A Fidesz elveszíti alelnöki posztját a Néppártban

A hvg.hu azt írja, az Európai Néppárt elnöki posztjára egyetlen jelölt van, mégpedig Donald Tusk, az Európai Tanács eddigi elnöke. A listát az EPP hozta nyilvánossága, eszerint a tíz alelnöki posztra tizenkét jelölt van, azaz csak ketten maradnak majd hoppon a szerdán kezdődő néppárti kongresszuson.

A Néppárt egyik alelnöke 2015 óta Gál Kinga fideszes képviselő volt, mivel azonban a Fidesz néppárti tagsága még mindig fel van függesztve, nem jelölhetnek újra alelnököt.

Korábban az is kiderült, hogy a zágrábi kongresszuson csak a magyarországi helyzetet felmérő néppárti beszámolóját hallgatják meg, a Fidesz tagságáról nem fognak dönteni a küldöttek.

A hétvégén számolt be róla portálunk, hogy a Néppárt zágrábi kongresszusán a sajtóhírekkel szemben a “három bölcs” jelentése a Fideszről nem lesz napirenden. A Fidesz nem kapott meghívást, de eleve nem akartak részt venni a felfüggesztés miatt. A KDNP hatfős delegációja Semjén Zsolt vezetésével azonban ott lesz Zágrábban, de a múlt héten még nem tudták megmondani, hogy megszavazzák-e Donald Tuskot - aki egyetlen jelölt - az EPP elnökének.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink