Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-17 17:22:00

"Dinamikus fejlődés": Nézze kivel találkozott Kásler

"Dinamikusan fejlődnek a magyar-montenegrói kulturális kapcsolatok Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter hivatalában fogadta Aleksandar Bogdanovicot, Montenegró kulturális miniszterét. A két tárcavezető a tárgyaláson megállapította, hogy a magyar-montenegrói kétoldalú kapcsolatok dinamikus fejlődésének kiváló példája a kulturális tárcák közötti párbeszéd erősödése." - írja közleményben az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

"Dinamikus fejlődés": Nézze kivel találkozott Kásler

"A megbeszélésen Aleksandar Bogdanovic elmondta, hogy valamennyi korábban eldöntött együttműködés esetében jelentős előrelépés történt. Folyamatos egyeztetések folynak a nagy sikerű Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor montenegrói átvételével, valamint a tervezett filmművészeti megállapodással és a közös filmstúdió létrehozásával kapcsolatban. A miniszterek szót ejtettek egy lehetséges levéltári együttműködésről is.

Prof. Dr. Kásler Miklós februári podgoricai látogatása óta már két alkalommal, szeptemberben és most, novemberben találkozott Budapesten montenegrói partnerével. A miniszterek megállapították, hogy a kulturális tárcák közötti párbeszéd erősödése kiváló példája a magyar-montenegrói kétoldalú kapcsolatok dinamikus fejlődésének." - zárja közleméynét az Emmi.

atv.u/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink