Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-15 20:36:00

Czeglédy Csaba: „Nem akarom a fideszesekre rágyújtani a házat”

Czeglédy Csaba ügyvédi irodája megbízást kapott az újbudai és erzsébetvárosi önkormányzattól, amit a Momentum Czeglédy múltja miatt nehezményezett, többek között erről beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Czeglédy Csaba: „Nem akarom a fideszesekre rágyújtani a házat”

Czeglédy kapcsán az is felmerült a győri Jobbik részéről, hogy ő lenne a Borkai-botrányt kirobbantó ördög ügyvédje. A szombathelyi képviselő ezt cáfolta, annyit azért leszögezett, hogy büszke lenne, ha lett volna hozzá köze. A jobbikosok szerinte szimpla árulók voltak. Ha a négy jobbikos nem rúgja fel a megállapodást, akkor Glázer Tímea lenne a polgármester- állítja Czeglédy.


Az ügyvéd a műsorban elmondta, hogy a napokban találkozott a Momentum tagjaival, és sikerült megértenie az álláspontjukat. A Momentum azt szeretné, hogy az ilyen típusú megbizatások transzparens módon, nyílt versenyben zajlanának, mert ők nem akarják az eddig érvényben lévő urambátyám viszonyt folytatni. Czeglédy ezzel egyet tud érteni, így nem is a személyének tudja be a kritikát.


A VII. kerületben decemberben jár le a megbizatásuk, Nidermüller Péternek mondta, hogy a szerződés lejárata után legyen az, hogy több ügyvédi iroda adjon ajánlatot, és közülük átlátható módon válasszák ki a következő ügyvédi irodát. Ez úgy tudna nagyban működni, hogy ha az új szerződéseket leegyszerűsítve mondva megpályáztatnak- hangsúlyozta viszont, hogy ezek bizalmi pozíciók, és senki ne várja el, hogy egy ellenzéki önkormányzat Fidesz közeli ügyvédi irodát fog megbízni.

Az átvilágítási ügyek kapcsán elmondta, hogy nem akarja a fideszesekre rágyújtani a házat, ő nem boszorkányüldözésre szerződött, hanem dolgozni szeretne.

A DK- hoz és MSZP-hez fűződő kapcsolatát úgy jellemezte, hogy olyba, mintha elvált szülők gyereke lenne, mindkettő ott van a szíve csücskében. A DK-nek egyébként nem tagja, Gyurcsány Ferencet viszont a barátjának tartja.

Ajánlom

További belföldi híreink