Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-15 15:51:00

Bukik a HÉV-felújítás, ha nincs atlétikai vb?

Csepel kormánypárti önkormányzata és a kerület sportegyesületei kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések mellett. Borbély Lénárd (Fidesz–KDNP) polgármester szerint nemcsak egy sportberuházás, hanem a régóta szükséges városfejlesztés is veszélybe került az ellenzéki főpolgármester elutasító magatartása miatt.

Bukik a HÉV-felújítás, ha nincs atlétikai vb?

Arra kérem Karácsony Gergelyt, hogy ne alkalmazzon kettős mércét, ha az egyik budapesti kerületben támogat sportfejlesztést, akkor más kerületekben is támogasson ilyeneket – mondta Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a kerületet is érintő 2023-as atlétikai vb kapcsán tartott tegnapi sajtótájékoztatón.

A kormánypárti politikus emlékeztetett: Karácsony Gergely főpolgármester megválasztása előtt azt mondta, semmilyen sportfejlesztést nem fog engedni Budapesten, ennek ellenére az MSZP-s vezetésű Kispest stadionjának megépítését támogatja. Borbély Lénárd közölte: a IX. kerületi atlétikai központ mellett 72 hektár új közparkot is létrehoznának, amiből közel 60 hektár Csepelen valósulna meg. Emellett három biciklis- és gyalogoshíd is épülne a csepeli Duna-ágak felett. Elmondta: a vb miatt Csepelen szabadtéri edzőpályák, fedett atlétikai csarnok, extrém sportpálya, nemzetközi evezőspálya és új evezősklubház is épülne, és megtörténne a Kis-Duna rendbetétele is.

Arra is kitért, hogy a csepeli HÉV felújítása 2020 júniusában kezdődhet, de a vb-rendezés miatt prioritást élvező fejlesztés elmarad, ha lefújják a nemzetközi sporteseményt. Hozzátette: hétfő délutánra rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze, ahol a kiemelt kormányzati beruházások központjának munkatársai beszámolnak majd a tervezett fejlesztésekről.

A Magyar Nemzet kérdésére Borbély Lénárd polgármester elmondta, hogy sem vele, sem a szintén érintett Ferencváros vezetésével nem kezdeményezett tárgyalást a 2023-as vb kapcsán Karácsony Gergely főpolgármester. Hozzátette: a tervezett beruházásban a Baranyi Krisztina vezette IX. kerület is érintett, számos, a csepelinél is nagyobb fejlesztés valósulna meg Ferencvárosban. Az érintett önkormányzatokkal eddig csak a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja folytatott egyeztetést. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap azt mondta, hogy november végéig várják Karácsony Gergely döntését.

atv.hu/magyarnemzet.hu

Ajánlom

További belföldi híreink