Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-14 19:57:00

Megszólalt a megvert ezredesnő

Egyelőre nem hallgatták ki az ezredesnőt, aki feljelentette a rendőrség egyik csúcsvezetőjét, mert a férfi megverte. A gyanú szerint a vezérőrnagy a rendőrség Teve utcai székházában, egy irodában többször megütötte a nőt, miután az véget vetett titkos kapcsolatuknak. A rendőrnő három és fél hónappal a történtek után, az ATV Híradónak mesélte el, hogy mi történt.

 

 

„Ököllel belevágott a karomba. Kiabált, hogy nem állsz meg és rácsapott a nyakamra, és akkor ott elkezdett rángatni. Rálépett a jobb lábamra, de úgy, hogy tiszta zúzódás lett a lábfejem” – elevenítette fel a történteket a rendőrnő. Két évvel titkos viszonyuk kezdete után, idén nyáron durvult el a helyzet az ezredes nő és felettese egy vezérőrnagy között. A nő nem sokkal korábban jelentette be, hogy szakítani akar.

Az ezredes augusztus elején jelezte magának az országos rendőrfőkapitánynak, hogy közvetlen felettese megütötte. Másnap az ügyfélkapun keresztül megtudta, hogy átrendelték egy másik egységhez. Azóta azonban semmilyen előrelépés nem történt az ügyében. „Senki nem hívott fel, hogy jól vagyok, mi van velem, hogy képzelem, vagy bármiféle vizsgálatot tegyenek, vagy meggyőződjenek arról, hogy itt mi is történt, vagy érdeklődjenek. Tehát semmi ilyen nem történt és én azt éreztem, hogy ezt az ügyet el akarják tusolni" – mondta az ATV Híradónak a nő.

Egyelőre az ügyészségi vizsgálat folyik, de az is csak a nő magán indítványa miatt. Az ezredes nő azt mondja nagyon sok hasonlóságot lát a szerdán bemutatott Orosz Bernadett esetével. A miskolci édesanyát volt barátja, egy nyugalmazott alezredes verte meg brutálisan a hétvégén.

Eleinte egyikük, sem mert szólni senkinek a történtekről, mert féltek volt párjuk hatalmától.
Bár a párkapcsolati erőszak megjelenik minden társadalmi szinten, a hierarchikus rendszerekben több ilyet tapasztalnak, mondja a szakember. „Van egy olyan megfigyelés, hogy az ilyen hierarchikus erőszakszervezetekben természetesen nagyobb a valószínűsége, nem csak annak, hogy bántalmazók dolgozzanak benne, hanem annak is, hogy jobban meg merik mutatni, jobban merik csinálni a partnerük, a volt partnerük felé” – véli Spronz Júlia, a Patent Egyesület munkatársa.

Mindkét esetben a nő mondta ki a végső szót és ő szakított a férfival, akik ezt nem tudták elviselni.

A sértettek mindkét esetben arról beszélnek, hogy nárcisztikus emberrel álltak szemben. A pszichológus szerint ez egy betegség. „Határtalan sikerről és hatalomról fantáziál. Ezek az emberek a legtöbb esetben használják a környezetét, akár a szerettüket, akár a munkatársaikat, arra használják, hogy csodálják őket. Ha ez nem történik meg, megjelenhet a nárcisztikus düh.” Ez már Makai Gábor klinikai szakpszichológus vélemény az ilyen esetekről.

Magyarországon minden ötödik nő élete során legalább egyszer belekerül fizikailag bántalmazó kapcsolatba.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink