Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-14 07:28:00

Ma hallgatják meg Várhelyit, jó eséllyel megkaphatja a támogatást

Jó eséllyel megkaphatja a támogatást Várhelyi Olivér, magyar biztosjelölt a mai meghallgatásán – számolt be róla a Népszava.

Ma hallgatják meg Várhelyit, jó eséllyel megkaphatja a támogatást
Orbán Viktor miniszterelnök és Várhelyi Olivér

Várhelyi Olivért reggel 8 órától hallgatja meg az Európai Parlament külügyi bizottsága, és három órán keresztül kérdezik a képviselők. A frakciók pedig délután döntenek arról: támogatják-e biztosi kinevezését. Amennyiben támogatják, akkor az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztosa lesz a jövőben. Ara-Kovács Attila DK-s európai parlamenti képviselő azt mondta:

Várhelyi Olivér sokat javított esélyein azzal, hogy írásos válaszaiban elhatárolódott Orbán Viktortól, miszerint egy kormánytól sem fogad el utasításokat.

A lap szerint a balliberális oldalon a Zöldek és a szélsőbal egyértelműen elutasítják Várhelyi Olivért, a mostanáig kritikus szocialisták és liberálisok azonban hajlanak rá, hogy rábólintsanak biztosi jövőjére.

Az Újítsuk meg Európát nevű liberális frakció nem szeretné rontani a saját jelöltje, az ugyancsak parlamenti meghallgatás előtt álló francia Thierry Breton esélyeit azzal, hogy megakasztja egy néppárti várományos elfogadását.

A szocialisták pedig elégedettek, hogy sikerült engedményeket kiharcolniuk Ursula von der Leyen megválasztott bizottsági elnöktől egyes tárcák nevének a megváltoztatására.

Várhelyi Olivért azután jelölték biztosnak, hogy Trócsányi László már a bizottsági meghallgatásokon elbukott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink