Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-14 16:47:00

Kemény Dénes: a stadion olyan, mint a színház

Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok edző is kiáll a 2023-as budapesti rendezésű atlétikai világbajnokság mellett. Az ATV Start című műsorban azonban elmondta, hogy a téma sajnos átpolitizált, miközben a stadion a világverseny után is az emberek használatában maradna. A Magyar Vízilabda Szövetség korábbi elnöke a stadionstoppal kapcsolatban megjegyezte, a stadion olyan, mint a színészeknek a színház, ahol hivatásukat tudják gyakorolni.

 

 

A figyelmet megragadja, a FINA úszó-világbajnokság idején például közel négy milliárd tévénéző látott valamit Budapestből, ha mást nem, az eseményt – ezt mondta Kemény Dénes az ATV Start című műsorban arra a kérdésre válaszolva, hogy miért lenne jó Budapestnek egy atlétikai világbajnokság megrendezése. Mint mondta, ez egy alap sportág, amit szerinte sokan fognak látni, és milliárdos nézettsége lenne.

A Magyar Vízilabda Szövetség korábbi elnöke elmondta, hogy elnöksége idején négy komolyabb világversenyt rendeztek, és a magyar sportszeretők nagyon szeretik a magyar sporteseményeket. Négyszer-ötször annyi jegyet is el tudtak volna adni a 2014-es Európa-bajnokságra, de így is 85 ezer néző volt két hét alatt a Margitszigeten.

Maga is érzi, hogy átpolitizált az ügy, aminek nem örül, 

ehelyett – mondta el – ő a tényeket látja. Visszautalva a sportszerető magyar nemzetre, elmesélte, hogy 2014-ben visszakaptak egy külföldi szövetségtől 120-120 jegyet az utolsó két napban. Az egyik adagot 9, a másikat 11 másodperc alatt értékesítették.

Kemény Dénes szerint ez az atlétikának nagy lökés lenne, a Karácsony Gergely főpolgármester által említett stadionstopot viszont el kellene választani ettől. Mint mondta, a futballstadionok képezik a központi témát, amik a labdarúgóknak készülnek. Ez olyan szerinte mintha egy színésznek lenne szüksége színházra, mert nem tudja a hivatását gyakorolni. A világbajnokság egyébként két hétig tart, és tanulmányok megtekintésére hivatkozva az olimpiai bajnok edző azt mondta, hogy ez a stadion tömegsport centrum lesz a világesemény után. Közben a szövetség volt elnöke azt is hozzátette, hogy korábban a vízilabda sikereinek hatására az utánpótlás létszáma is megugrott, négyszeresére. Másrészt úgy véli, hogy az atlétikai stadiont később is hasznosítani tudnák.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink