Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-14 12:11:00

Gulyás: kizárólag az államigazgatásban van létszámstop, az egészségügyben nincs

Az iparűzési adó felhasználási szabályainak szigorításáról, a budapesti atlétikai vb leendő helyszínének sorsáról, az államigazgatási létszámstopról is kérdezte Gulyás Gergely kancelláriaminisztert az ATV munkatársa.

Gulyás: kizárólag az államigazgatásban van létszámstop, az egészségügyben nincs

Az ATV azon kérdésére, amely szerint miért nem szóltak Karácsony Gergelynek az iparűzési adó felhasználásának megváltoztatásáról, amikor a főpolgármester a kormányülésen járt, Gulyás Gergely úgy válaszolt: fel sem merült, hogy szóba kerüljön a kötelező önkormányzati feladatok ellátásának sorrendisége a kormányülésen. Egyben felhívta a figyelmet: a kormány egy év alatt 54 milliárd forintot biztosít évente a budapesti közösségi közlekedésre, miközben egyetlen másik város tömegközlekedését sem támogatja egy fillérrel sem.

A miniszter szerint nem lehet vitát nyitni arról, hogy egy önkormányzatnak el kell látnia a kötelező feladatait. Munkatársunk kérdésére, hogy visszavonják-e a beterjesztést Gulyás kijelentette: a beterjesztett módosító úgy jó, ahogy van. Azt is elmondta, nem alku tárgya a beterjesztés.
Arra a kérdésre, hogy ha a jegyzők építésügyi igazgatási joga átkerül a kormányhivatalokhoz, akkor ki fogja engedélyezni a Mi Hazánk által kezdeményezett Horthy-szobor megépítését a Szent Gellért téren, Gulyás Gergely azt válaszolta: utánanéz a szoborállítás engedélyeztetési eljárásának. Mindenesetre szerinte nem célja a módosításnak, hogy a szoborállítások engedélyezési rendje megváltozzon.


Az államigazgatási létszámstopra vonatkozó kérdésünkre azt mondta: a kormány célja, hogy kizárólag az államigazgatásban van létszámstop, az egészségügyben például egyáltalán nincs.

Várhelyi Olivér meghallgatásával kapcsolatos kérdésére, amely szerint a biztosjelölt mintha elhatárolódott volna az Orbán-kormány politikájától jogállamisági, migrációs és bővítési ügyekben is, Gulyás Gergely azt válaszolta: a kormány is kiáll a jogállamiság és az európai alapértékek mellett.

A Fidesz vezérkara tárgyalt a lehetséges győri polgármesterjelölt személyéről, de a jelölés joga a győri szervezeté – válaszolta a miniszter munkatársunk azon kérdésére, amely Dézsi Csaba András kardiológus jelölésére vonatkozott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink