Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-14 20:48:00

Elfogadhatatlan, lépjenek ki az MSZP-ből – megszólaltak a szocialisták a Budafokon történtek miatt

„A Magyar Szocialista Párt számára teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a XXII. kerületi ellenzéki többségű önkormányzati testületben az MSZP két képviselője - az ellenzéki megállapodással ellentétben - az alakuló ülésen a Fidesszel és szatellitszervezeteivel szavazott” – írja közleményében a szocialista párt.

Mint ismert, a XXII. kerületben a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a polgármester-választást, a képviselő testület azonban ellenzéki többségű lett. Csütörtökön a Fidesz és az MSZP szavazataival kinevezték alpolgármesterré Dankóné Hegedűs Jolánt, az MSZP kerületi elnökét. A DK után az MSZP is közleményben tiltakozott. Azt írják, hogy teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a szocialisták két helyi képviselője is a Fidesszel szavazott az alakuló ülésen, amelynek következtében Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármesteri tisztséget vállalt a Fidesz-KDNP által támogatott polgármester mellett, a másik képviselő pedig egy bizottságot elnökölhet.

„Dankóné és képviselőtársa annak ellenére vállalták a megbízatást, hogy ezzel szembementek a szocialista párt érdekeivel és a párt által vállalt értékekkel. Döntésükről nem tájékoztatták sem az MSZP budapesti, sem pedig az országos elnökségét” – hangsúlyozza a közlemény. A Magyar Szocialista Párt ezért felszólítja Dankóné Hegedűs Jolánt és képviselőtársát, hogy azonnali hatállyal adják vissza a mandátumukat és lépjenek ki a szocialista pártból.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink