Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-14 09:08:00

Bekeményít a kormány: létszámstop az államigazgatásban

A teljes közszférában, a minisztériumoktól és az állami cégektől kezdve a rendőrségen keresztül egészen az egészségügyig létszámstopot rendeltek el november 6-ától.

A 24.hu birtokába került ezzel kapcsolatban egy kormányhatározat, amely nem jelent meg a Magyar Közlönyben.

A létszámgazdálkodással kapcsolatos intézkedésekről szóló kormánydöntés tételesen megtiltja a minisztériumoknál, a kormányzati főhivataloknál, a központi hivataloknál, a fővárosi és megyei kormányhivataloknál és a kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó egyéb szerveknél új kormányzati/hivatásos/katonai szolgálati, hon- és rendvédelmi, valamint közalkalmazotti jogviszony és munkaviszony létesítését.

A létszámstopról szóló rendelkezést az állami többségi tulajdonban lévő gazdasági társaságokra és alapítványokra is alkalmazni kell. 

Mindez azért is okozott megütközést, mert a teljes közszféra létszámhiánytól szenved.

A rendőrök egy év alatt átlagban másfél hónapot túlóráznak, munkaerőhiány miatt több kormányablakot bezártak már, a NAV feladatellátását is veszélyezteti az emberhiány és a a Magyar Postánál októberben 300 dolgozó hiányzott. Emellett a vasutasoknál ezerfős, a volánosoknál 10-15 százalékos a létszámhiány.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink