Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-13 19:46:00

Tűz, füst: repülőgép-szerencsétlenség történt Ferihegyen?

A katasztrófavédelem szerdára virradó éjjel kivonult a Liszt Ferenc repülőtérre, de szerencsére csak gyakorlatról volt szó.

Tűz, füst: repülőgép-szerencsétlenség történt Ferihegyen?

A Budapest Airport az MTI-vel azt közölte: egy súlyos repülőgép-szerencsétlenséget szimulálva katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak.

A füsttel, tűzzel és egy használaton kívüli repülőgéppel tartott gyakorlatban a hatósági, repülőtéri és mentő szervezetek csaknem 200 munkatársa, továbbá mintegy 50 önkéntes vett részt.

A feltételezett helyzet szerint egy leszálló gép összeütközött egy másik géppel, amelyik keresztezte a pályáját. Az egyik gépnek a farokrésze sérült meg, a másik pedig lesodródott a betoncsíkról és súlyosan összeroncsolódva állt meg. Utóbbi esetében tűz ütött ki, az volt a gyakorlat, hogy sértetlen és sérült utasokat kellett kimenekíteni, a szimuláció szerinti holttesteket kellett kiemelni a repülőgépből.

A gyakorlat célja, hogy repülőgép-szerencsétlenség esetén minden érintett hatóság és szervezet rutinszerűen és összehangoltan működjön együtt, továbbá javítsák a kommunikációt egymás között és a tömegtájékoztatásban egyaránt.

A Budapest Airport a nemzetközi előírásoknak megfelelően kétévente tart hasonló, teljes körű gyakorlatot, amelynek előkészítése több hónapot vesz igénybe - áll a közleményben.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink